Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori de informare - Sesiunea de primavara 2006

Scrisoare de informare Nr. 1

28 martie 2006

Iubiti frati,

Prin Harul Domnului Isus, Scoala Biblica Maranata - Biserica Dragostei - si-a savârsit cu bine si lucrarile sesiunii de primavara.

Adunarea s-a desfasurat într-un loc pitoresc, linistit, retras, departe de zgomotul si zbuciumul lumii. Doar apa unui râu se auzea în curgerea ei maiestoasa.

Asezamântul în care am fost gazduiti poarta numele de ANGUS, este situat în satul Baita - Lomas, la cca. 15 km. de Baia Mare, si este proprietatea unor credinciosi.

Asezamântul a fost inaugurat odata cu sosirea noastra acolo, si cu începerea lucrarilor Scolii.

Prin îndurarea Sa cea mare, Domnul Isus a mai adaugat un numar de 7 (sapte) învatacei la lucrarile scolii, la adunarile Bisericii Dragostei.

Începând cu sesiunea din luna septembrie, a anului 2005, membrii Scolii Biblice Maranata au hotarât ca în fiecare zi, pe rând, sa posteasca.

Spre bucuria noastra, si spre lauda Domnului, marturisim cum si de aceasta data, în fiecare zi, s-au înscris pentru post mai mult de 7 (sapte) frati.

Postul si rugaciunea au însemnatate deosebita în viata de credinta, în lupta spirituala în care suntem implicati.

Domnul a lucrat cu putere mare si în chip minunat în mijlocul nostru.

Au fost 5 (cinci) zile de conferinte, cu urmatoarele teme:

1. MARTI 21.03.2006
SIMION MAN

- Lupta cea bună a credinţei

2. MIERCURI 22.03.2006
IOAN MIHALAS

- Discurs amânat - Discurs întrerupt

3. JOI 23.03.2006
IOAN PANICAN

- Şapte paşi spre cer

4. VINERI 24.03.2006
PETRU DUGULESCU

- Semnele vremurilor de pe urmă

5. SÂMBATA 25.03.2006
LIVIU PETRINA

- Sfătuiri, înfăptuiri

Pastorul Simion Man, acum în vârsta de 94 de ani, fost întemnitat pentru Hristos, ne-a coplesit inimile vorbindu-ne aproape 5 (cinci) ore despre minunatele experiente avute în cei aproape 80 de ani de credinta, si încurajându-ne sa ramânem credinciosi Domnului Isus, în orice împrejurare.

"În Biserica sunt si frati mincinosi, si fatarnici, si vânzatori de frati. Noi sa nu fim dintre acestia, ci sa iubim pe Mântuitorul nostru cu toata inima, si sa-I ramânem credinciosi toata viata, înaltându-I Numele," ne-a spus fratele Simion.

Fratele Ioan Mihalas l-a cunoscut îndeaproape pe pastorul Richard Wurmbrand si familia acestuia. Din aceasta pricina a fost arestat, anchetat si închis pentru o vreme în închisoarea Malmaison din Bucuresti.

În data de 24 martie, la închisoarea Memorial de la Sighet, a avut loc slujba de comemorare a pastorului Richard Wurmbrand, dupa Cuvântul Domnului care zice: "Aduceti-vã aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitati-vã cu bãgare de seamã la sfârsitul felului lor de vietuire, si urmati-le credinta!" (Evrei 13:7).

Domnul s-a îndurat de noi si ne-a dat frumoasa izbânda si în aceasta lucrare. Chiar si conditiile meteo au fost favorabile. Pentru prima oara în acea saptamâna a fost o zi senina cu soare, cu temperatura de primavara 12-140C, în vreme ce în Suceava (Bucovina) era viscol si cadere masiva de zapada.

Sala de conferinte a închisorii a fost plina si Domnul a binecuvântat strângerea noastra laolalta. Întreaga adunare a înaltat Numele Domnului prin cântarea "Fratilor, credinta noastra s-o pazim".

Corul Bisericii Penticostale Betel din orasul Sighet a slavit pe Domnul, la fel un grup barbatesc din aceeasi Biserica.

Au înaltat rugaciuni pastorii: Iulian Chelu, Radu Bota, Ioan Repede si Hans Dieter Kraus.

Au rostit cuvântari:
- Mihai Bîrlea, directorul Memorialului, care a transmis si un mesaj din partea poetei Ana Blandiana, presedintele Academiei Civice
- Simion Bumbar, pastorul Bisericii Penticostale Betel din orasul Sighet
- Pr. Matei Boila
- Dr. Ioan Boila
- Petru Dugulescu
- Hans Dieter Kraus
- Ioan Mihalas
- Liviu Petrina
- Simion Man
- Ioan Repede


Fratii Matei si Ioan Boila sunt nepoti ai marelui barbat al neamului românesc Iuliu Maniu, care a murit în închisoarea de la Sighet, la vârsta de 80 de ani.

Dupa terminarea adunarii, pastorul Simion Bumbar a invitat pe cei veniti din diferite orase, sa ia masa la Biserica Betel, unde într-o atmosfera frateasca au cinat mai bine de 70 de persoane.

Multumim si pe aceasta cale pastorului Bumbar pentru tot sprijinul acordat acestei lucrari.

Va îmbratisam pe toti cu sarutare sfânta.

Robul Domnului Isus,

Ioan Panican