Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori de informare - Sesiunea de toamna 2005

Scrisoare de informare Nr. 1


24 sept. 2005

Iubiti frati,

Prin Harul Domnului Isus, FORUMUL CIVIC CRESTIN a organizat în perioada 12 - 21.09.2005, în localitatea Poiana Marului, judetul Brasov, SCOALA BIBLICA MARANATA.

Poiana Marului este o comuna situata în apropierea orasului Zarnesti, la o distanta de cca. 40 km de Brasov. Este considerata localitatea rurala cu cea mai mare întindere din Europa, casele fiind asezate pe mai multe dealuri, la distante foarte mari unele de altele.

Asezamântul în care s-au desfasurat cursurile scolii este complet izolat de trafic si zgomot, într-un loc linistit si foarte pitoresc.

Proprietarul asezamântului este Prodan Ion, membru al Bisericii Penticostale nr. 1 Brasov.

Cei care au participat la cursurile Scolii Biblice Maranata provin din 7 (sapte) judete.

Conferintele cu tema s-au desfasurat în 7 (sapte) zile:

1. MARTI 13.09.2005
IOAN PANICAN

- Împlinind voia lui Dumnezeu prin tăcere

2. MIERCURI 14.09.2005
LIVIU PETRINA

- Credinţa şi acţiune

3. JOI 15.09.2005
IOAN PANICAN

- Treptele sfinţirii - Partea I

4. VINERI 16.09.2005
VIOREL CANDRIANU

- Rolul şi responsabilitatea bisericii în lucrarea de misiune

5. SÂMBATA 17.09.2005
IOAN BOILA
- Tragedia omului singur fără Dumnezeu
- Dovezi privind Dumnezeirea Mântuitorului Isus Hristos
- Cuvintele rostite de Domnul Isus pe cruce

6. LUNI 19.09.2005
PETRU DUGULESCU

- Ei mi-au programat moartea

7. MARTI 20.09.2005

IOAN PANICAN

- Treptele sfinţirii - Partea a II a

Domnul Isus a fost împreuna cu noi si a binecuvântat în chip minunat întreaga lucrare.

Dorinta noastra a fost sa organizam sub autoritatea si calauzirea DUHULUI SFÂNT o scoala (adunare) dupa modelul Bisericii primare.

"Ei staruiau în: - învatatura apostolilor
- legatura frateasca
- frângerea pâinii
- si rugaciuni" (Faptele Apostolilor 2:42)


Participantii la Scoala Biblica Maranata au hotarât sa continue lantul rugaciunilor pentru tara si pentru pacea Ierusalimului, în fiecare seara la orele 21.00 . Puteti sa va alaturati si Dumneavoastra lantului acestuia de rugaciune si sa-i îndemnati si pe altii la aceasta slujire.

Va multumim si va dorim ca Bunul Dumnezeu sa va binecuvânteze cu pace si cu har.

Cu dragoste frateasca,

Robul Domnului Isus,


Ioan Panican

Ioan PanicanScrisoare de informare Nr. 2

7 nov. 2005

Iubiti frati,

Bunul Dumnezeu a lucrat în chip minunat, si înainte, si în timpul desfasurarii scolii. De ce spunem: "si înainte"?

Unul din fratii angajati în organizarea scolii a postit si s-a rugat vreme de trei (3) zile, pentru ca Domnul Isus sa dea la o parte piedicile pe care Diavolul le va pune în calea celor alesi sa participe la scoala, si, în acelasi timp, sa nu îngaduie sa vina la scoala oameni nerânduiti de sus, nici ucenici (cursanti), nici învatatori. Si asa a si fost.

Toti cei care au participat la cursurile scolii în sesiunea din septembrie 2005 au întâmpinat piedici mari, iar unii din cei ce îsi anuntasera prezenta cu entuziasm, în mod surprinzator, au renuntat în ultima saptamâna dinaintea începerii scolii.

Domnul Isus Si-a proslavit Numele si prin aceasta.

În timpul desfasurarii scolii Duhul Sfânt a realizat acea minunata unitate frateasca, mult dorita de Tatal ceresc, si de sufletele credincioase.

Asa se face ca am hotarât sa numim adunarea noastra: "Biserica Dragostei", dupa modelul Bisericii primare, dar si dupa modelul atâtor altor biserici, aflate de-a lungul veacurilor pe întreg pamântul.

Pastorul Wurmbrand spune cum în biserica din Bucuresti, unde slujea Domnului dimpreuna cu altii, veneau frati si surori din toate celelalte confesiuni, si cuprinsi de dragostea cerului slaveau cu totii, într-un glas, pe Dumnezeu.

Scoala Biblica Maranata nu este în concurenta cu nici o scoala, ci îsi propune sa se alature celorlalte lucrari de acest gen, pentru slava Domnului, în smerenie si unitate frateasca.

Consideram fundamental necesar ca orisice lucrare sa se desfasoare sub autoritatea Duhului Sfânt, altfel ar fi zadarnica.

Asa ne dorim sa fie si la urmatoarea întâlnire care va avea loc, prin Harul Domnului Isus, între 26 - 30 decembrie 2005, la Casa Elim, localitatea Zarnesti, la aproximativ 4 km pe drumul spre Bran, judetul Brasov.

Va îmbratisam cu dragoste frateasca! Har si pace!

Robul Domnului Isus,


Ioan Panican

Conditii de participare - Sesiunea de toamna 2005 ] Program - Sesiunea de toamna 2005 ] [ Scrisori de informare - Sesiunea de toamna 2005 ] Scrisori de multumire - Sesiunea de toamna 2005 ] Marturii - Sesiunea de toamna 2005 ] Articole - Sesiunea de toamna 2005 ] Fotografii - Sesiunea de toamna 2005 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]