Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori misionare - Sesiunea de vara 2006

Scrisoare misionara Nr. 1

 

Canada - aprilie 2006

 

Mult iubitii mei frati,

Prin Harul Domnului Isus, începând cu 21 aprilie, ma gasesc în mijlocul fratilor din Canada.

Am aterizat la Toronto, unde, prin mila Domnului, au fost mai multe slujbe, în Biserica Baptista, Penticostala, si în noua adunare a fratilor rromi.

Biserica Baptista este mai consistenta, are acum ca slujitor pe pastorul Mircea Toma, originar din partile Aradului.

Biserica Penticostala este divizata si slaba ca reprezentare. În orasul Toronto locuiesc zeci de mii de români. Sa ne rugam Domnului sa lucreze în asa fel încât toate bisericile sa fie o buna marturie, si multi români sa primeasca mântuirea.

S-a format de curând si o adunare de frati rromi, si asa cum stim: "Dumnezeu nu dispretuieste începuturile slabe". Am fost onorat sa slujesc si in mijlocul lor.

Apoi am slujit în mijlocul fratilor din Montreal, în Biserica Penticostala - pastor Iosif Feher - împreuna cu dumnealui mai slujesc în biserica fratii Ioan Bala, Pavel Ardelean si altii. În continuare, am slujit în Biserica Baptista - pastor Emil Lela. Si aici functioneaza, de ceva timp, o biserica a fratilor rromi având drept conducator pe fratele Doru, un barbat matur în credinta, si vorbit de bine de toti.

Au fost 5 (cinci) slujbe în cele 4 (patru) zile, la ultima slujba de duminica seara s-au adunat toate bisericile în localul Bisericii Baptiste si, împreuna, am slavit pe Mântuitorul sufletelor noastre, Domnul Isus Hristos.

Am invitat la slujba si pe Pr. Radu Roscanu de la Biserica Greco-Catolica, care a onorat cu bucurie invitatia noastra. Dumnealui lucreaza de ani buni ca si reprezentat al organizatiei "Vocea Martirilor" din Quebec.

Urmatorul popas în lucrare a fost orasul Kitchener, la sud de Toronto, circa o ora de mers cu masina.

Au fost mai multe slujbe la Biserica Penticostala nr. 1 - pastor Corneliu Bîrsan, Biserica Penticostala nr. 2 - pastor Vasile Ratiu si la Biserica Baptista - pastor Ioan Pasui. Asistentul pastorului Pasui este fratele Dani din Satu-Mare, foarte apropiat al luptei noastre în vremea când a functionat ANCD.

Pastorul Corneliu Bîrsan este din Botosani si este venit de curând în Canada, ca slujitor al bisericii.

Eu cred ca prin aceasta, lucrarea Domnului în aceasta tara s-a întarit mult.

Cei ce nu cunosc starea de lucruri din Bisericile din Canada si SUA, cu bune si rele, se mira când aud ca slujitori din tara vin sa lucreze aici.

Este adevarat ca unii slujitori vin aici, nu pentru ca sunt trimisi de Domnul, dar altii vin pentru ca sunt cu adevarat trimisi de Duhul Sfânt.

Si aici nevoile spirituale sunt mari. Zic dar, ca Domnul Isus sa binecuvânteze lucrarea prea iubitului frate Corneliu Bârsan, si lucrarea tuturor celorlalti slujitori din ogorul Evangheliei.

Biserica Penticostala Nr. 1 are circa 700 de membri majori, si este cea mai reprezentativa biserica penticostala din Canada. La fel si Biserica Baptista din Kitchener este cea mai reprezentativa biserica baptista din Canada.

Si mai la sud de Kitchener este orasul Windsor, la granita cu Detroit, SUA. Pastorul Bisericii Penticostale Bethel, este fratele Gheorghe Diaconescu. Aici am întâlnit si pe prea iubitul frate Adrian Fratiloiu din Brasov, slujitor în aceiasi biserica.

Lucrarea printre fratii din Canada s-a încheiat cu ajutorul Domnului, luni 8 mai 2006 când am intrat în SUA prin granita cu orasul Detroit.

Sa ne unim staruitor în post si rugaciune pentru fratele nostru Stoica Eugen - sotia dumnealui este bolnava.

Scrisoarea iubitului nostru frate Ioan Albu mi-a produs multa bucurie. Nadajduiesc ca ati luat învataturile de rigoare si din aceasta scrisoare.

Am avut o consistenta conversatie telefonica cu prof. Mircea Roman, Consulul onorific al României pentru coasta de rasarit a Canadei. Domnia Sa a fost vicepresedinte al Aliantei Nationale Crestin Democrate si am lucrat foarte bine împreuna în vremea când a functionat ANCD.

La Kitchener am avut onoarea sa reîntâlnesc pe distinsul nostru prieten Dl. Liviu Cananau, apropiat al nostru si al luptei noastre pentru binele României , si prin activitatea ANCD si prin activitatea Forumului Civic Crestin. În cele 17 zile petrecute în Canada, numai prin îndurarea Bunului Dumnezeu, au fost 17 adunari în orasele si bisericile amintite.

Multumim din toata inima Domnului pentru Harul acesta.

Rugati-va neîncetat si pentru mine ca ori de câte ori îmi deschid gura, Domnul sa deschida usa de cuvânt.

Va îmbratisez cu o sarutare sfânta,

Robul Domnului Isus,

 

Ioan Panican

Conditii de participare - Sesiunea de vara 2006 ] Program - Sesiunea de vara 2006 ] Scrisori de informare - Sesiunea de vara 2006 ] Scrisori de multumire - Sesiunea de vara 2006 ] [ Scrisori misionare - Sesiunea de vara 2006 ] Articole - Sesiunea de vara 2006 ] Fotografii - Sesiunea de vara 2006 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]