Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori de informare - Sesiunea de vara 2006

22 iulie 2006

Mult iubitii mei frati,

Numai prin îndurarea Tatalui nostru Cel ceresc s-au încheiat cu bine si lucrarile acestei sesiuni, care s-a desfasurat la Casa ELIM, localitatea Zarnesti, judetul Brasov, asezamânt despre care v-am vorbit într-o alta scrisoare.

Unii din membrii Scolii Biblice Maranata nu au putut participa la aceasta sesiune, dar Domnul Isus a trimes alti 12 (doisprezece) noi cursanti.

Au slujit ca învatatori :

1. LUC HENRIST (Belgia) cu urmatoarele teme:
- Poporul Israel - Profeţii împlinite (Psalmul 83)
- Poporul Israel - Profeţii care urmează să se împlinească (Geneza 50:24, Ezechiel 40, 47:1-12, Zaharia 12:3, 14:1-4, Romani 11: 26, Apocalipsa 7:4-8 )
- Datoria creştinilor faţă de poporul lui Dumnezeu (Isaia 62:10-12)


2. VASILE HOZAN (Canada) cu urmatoarele teme:
- Cum să se poarte bărbatul cu nevasta lui (Eferseni 5:22-33)
- Adevărata odihnă în Hristos (Evrei 4);

3. CONSTANTIN TUDOSE cu urmatoarea tema:
- Statornic pe cale; memorii

4. IOAN MIHALAS cu urmatoarea tema:
- Să nu părăsim adunarea noastră (Evrei 10: 24-25);


5. SILVIU RATIU cu urmatoarea tema:
- Marx şi Satan - misticism şi amăgire (Apoc. 21:5-8).

Fratele Luc Henrist este un slujitor al Domnului care iubeste mult pe Domnul Isus, Jeshua, si pe poporul Sau Israel. A lucrat vreme de 8 (opt) ani în Israel, la Tel-Aviv, ca pastor într-o Biserica Mesianica de evrei.

Pentru a cunoaste mai multe despre lucrarea prea iubitului nostru frate Luc, va trimitem anexat marturia sa.

Pastorul Vasile Hozan este un lucrator destoinic, cu o foarte bogata experienta în ogorul Evangheliei, atât în tara, cât si înafara tarii. Aflat la vârsta de 67 ani este un neobosit alergator pentru Domnul Isus si pentru mântuirea celor nemântuiti.

A prezentat în cadrul Scolii cele doua volume scrise "Amintiri din tara - Despre lucrarile facute de Duhului Sfânt", si cartea "Maria" sub semnatura sotiei dumnealui, Maria Hozan.

Este redactor sef al revistei "Cuvânt de învatatura", si slujeste în Biserica Penticostala din orasul Kitchiner - Canada.

Fratele Ioan Mihalas, în vârsta de 80 ani, participa pentru a doua oara la lucrarile Scolii si a fost prezentat în câteva cuvinte într-o scrisoare anterioara.

Fratele Constantin Tudose, 84 ani, este unul din stâlpii Miscarii Oastei Domnului, alaturi de Traian Dorz, Nicolae Moldoveanu, Ioan Marini si altii. A fost întemnitat vreme de 9 ani si 10 luni sub comunism si a ramas statornic în credinta, prin Harul Domnului.

A vorbit înaintea cursantilor plin de bucurie sfânta si cu o vie însufletire.

A oferit, în Numele Domnului Isus, fiecarui participant un exemplar din cartea de memorii intitulata: "Statornic pe cale".

Si prezenta dumnealui printre noi este dovada maretului har de care Domnul Isus ne-a facut, si ne face parte, iarasi si iarasi.

Fratele Silviu Ratiu, de profesie avocat, este fost procuror general adjunct al judetului Arad, si primar al orasului Arad, dupa evenimentele din 1989. Frecventeaza Biserica Baptista "Dragostea" din orasul Arad.

Multumim Domnului Isus si pentru fratele nostru Silviu Ratiu si pentru lucrarea însemnata pe care a desfasurat-o în mijlocul nostru.

În timpul desfasurarii lucrarilor scolii am primit vestea ca preaiubitul nostru frate Richard Wurmbrand a fost votat între primii 10 (zece) "mari români". Vestea aceasta ne bucura, dar ne si întristeaza în acelasi timp. Multi dintre fratii nostri, imaturi din punct de vedere spiritual, vad în aceasta o izbânda "a noastra", a celor de confesiune ….

Trebuie sa ne ferim sa înaltam numele vreunui om, oricine ar fi acesta. Tinta noastra staruitoare este sa înaltam Numele Domnului Isus, "Caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sa fim mântuiti" (Faptele Apostolilor 4:12).

M-am bucurat foarte mult de faptul ca doamna Lucia Hossu Longin, în documentarul prezentat în cadrul "Memorialului durerii", despre viata si lucrarea pastorului Wurmbrand, a avut în vedere lucrul acesta.

Este în plina desfasurare campania de votare a unuia din cei 10 nominalizati si va îndemnam sa votati, daca Domnul va pune pe inima lucrul acesta.

Pastorul Richard Wurmbrand nu este reprezentantul vreunei organizatii pamântesti, ci doar "glasul Stapânului sau", cum marturiseste în una din cartile sale, adica un umil slujitor al Evangheliei, printre toti si pentru toti oamenii.

Va rugam fratilor sa nu uitati de timpul de rugaciune hotarât a-l petrece împreuna cu întreaga Dumneavoastra familie în fiecare seara, începând cu orele 22.00 Ne putem ruga pentru cauzele cunoscute de mai multe ori în timpul zilei, oriunde ne-am afla.

Va îmbratisez cu dragoste,

Robul Domnului Isus,

Ioan Panican

P.S. Sa ma iertati, fratilor, ca, dupa scrisoarea privind misiunea desfasurata în Canada, nu v-am mai scris si despre lucrarea savârsita în continuare, printre fratii din USA. Aceasta, datorita faptului ca m-am întors doar cu câteva zile înainte de începerea Scolii.

Lucrarea în SUA s-a desfasurat timp de aproape 75 de zile, în diferite cetati (Detroit, Chicago, Denver, Nampa, Seattle, Sacramento, Los Angeles, Riverside, Phoenix, North Carolina) unde au fost aproximativ 80 de adunari.

Si pentru Harul acesta minunat se cuvine sa aducem slava Domnului Isus Hristos.

Ioan PanicanScrisoare de informare Nr. 2

21 august 2006

Mult iubitii mei frati,

1. Prin Harul Domnului Isus, am revenit dintr-o calatorie din mijlocul fratilor din: Zalau, Satu Mare, Baia Mare, Sighetul Marmatiei.

Am trecut iarasi pe la închisoarea Memorial Sighet si administratorul m-a înstiintat ca toate cartile pastorului Wurmbrand, si ale sotiei sale, aflate în librarie, au fost cumparate de catre vizitatori si trebuie sa trimitem altele. Lucrul acesta m-a bucurat foarte mult.

În consecinta, va recomandam iarasi;

a. sa organizati vizite la Memorialul Sighet, în special cu lucratorii din biserica si cu tinerii.

b. sa oferiti semenilor pe care-i aveti în preajma un exemplar din cartile pastorului Richard Wurmbrand si al sotiei Sabina Wurmbrand.

2. La ultima întâlnire a Scolii Maranata, Biserica Dragostei, a participat si fr. Bernhard Feder, unul din proprietarii asezamântului Elim, care a adus participantilor un mesaj însufletitor din Sfânta Scriptura (Psalmul 84).

Am aflat cu mare bucurie ca tatal fratelui Bernhard, Hans Feder, a fost un colaborator apropiat al pastorului Richard Wurmbrand, un luptator al credintei. Iata în ce chip minunat potriveste Bunul Dumnezeu lucrurile.

3. Apreciem foarte mult activitatea desfasurata de pastorul Vasile Hozan în mijlocul nostru, cum de altfel lucrarea tuturor celorlalti, si mai cu seama învatatura în ceea ce priveste viata de familie; "Cum sa se poarte barbatul cu nevasta lui".

Dupa încheierea lucrarilor am condus cu masina la gara din Brasov pe preaiubitul frate Gheorghe Juravle, care mi-a spus: "Doresc din toata inima sa-mi îmbunatatesc purtarea fata de sotia mea". Acelasi gând i-a însotit pe toti participantii, casatoriti sau care urmeaza sa se casatoreasca.

Amintim ca participantii la Scoala Maranata au vârsta cuprinsa între 17-80 ani.

În urma cu circa un an de zile Domnul mi-a facut de cunoscut doua din problemele grave cu care se confrunta Biserica:

a. starea familiilor care alcatuiesc bisericile,

b. gardurile care se tot înalta (organizatii peste organizatii), si care împiedica pe Domnul sa lucreze în mod eficient în tara.


Ziduri care se ridica nu spre unitate, ci spre dezbinare, slabind astfel puterea marturisirii credintei.

Preaiubitul frate Nicolae Moldoveanu îmi spunea cu ceva vreme în urma: "Roaga-i staruitor pe frati sa lucreze si sa lupte pentru unitatea frateasca pe care ne-o cere Domnul Isus Însusi, caci Diavolul doreste dezbinarea fratilor, si cei care lucreaza în acest sens fac lucrarea Celui Rau".

4. Va sfatuiesc, fratilor, sa cititi "Cele sapte cuvinte de pe cruce" si "Avraam, tatal tuturor credinciosilor".

Sfânta sarutare tuturor celor din familie.

Robul Domnului Isus,

Ioan Panican

Conditii de participare - Sesiunea de vara 2006 ] Program - Sesiunea de vara 2006 ] [ Scrisori de informare - Sesiunea de vara 2006 ] Scrisori de multumire - Sesiunea de vara 2006 ] Scrisori misionare - Sesiunea de vara 2006 ] Articole - Sesiunea de vara 2006 ] Fotografii - Sesiunea de vara 2006 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]