Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori misionare - Sesiunea de vara 2007

Scrisoare misionara Nr. 1

 

Canada SUA - aprilie-iulie 2007  

 

Iubiţi fraţi,


La sfârşitul lunii aprilie, prin harul Domnului Isus, am pornit într-o nouă călătorie misionară în mijlocul comunităţilor româneşti din Canada şi SUA.


Am slujit şi de această dată la Toronto, Montreal, Kietchener şi Windsor. În ziua Cincizecimii mă aflam de-acum în SUA, la Detroit. Pastorul Ionică Buia m-a rugat să vorbesc Bisericii despre Pogorârea Duhului Sfânt. Am stat mult timp îngenuncheat înaintea Domnului până ce am primit lumina necesară.

 

De la Detroit am călătorit la Cleveland, Reading, New York, Carolina de Nord, Atlanta, Dallas.

 

La New York am locuit la pastorul Pavel Nicolescu care a slujit la Şcoala Maranata, sesiunea de primăvară 2007.


Spre sfârşitul lunii iunie am întâmpinat la aeroportul din Dallas o echipă de televiziune venită de la Bucureşti: Dna. Lucia Hossu Longin, Dl. Dan Necsulea - regizor, şi Dl. Ilie Valentin - cameraman. De la aeroport ne-am deplasat direct în oraşul Bartlesville, Oklahoma, la sediul misiunii The Voice of the Martyrs (Vocea Martirilor), organizaţie înfiinţată de pastorul Richard Wurmbrand în anul 1967.

 

În această călătorie ne-a fost de mare ajutor familia Volosen (Mircea si Natalia). Le mulţumesc şi pe această cale pentru tot efortul depus.


Prezenţa echipei de televiziune a fost determinată de dorinţa de a face un nou film documentar despre activitatea misionara desfăşurată de pastorul Wurmbrand după ce a părăsit România.

 

La sediul misiunii am fost intampinati de catre Mihai Wurmbrand, fiul Pastorului. Vreme de 5 zile, echipa condusa de dna. Hossu a lucrat intr-un ritm intens. Activitatea misiunii, care anul acesta a implinit 40 de ani, este impresionanta şi se desfasoara pretutindeni in lume,acolo unde crestinii sunt persecutati pentru credinta lor.


Mai multe lucruri nadajduim sa aflam atunci cand documentarul va fi gata.

 

Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa-i dea intelepciune, sanatate si har dnei. Hossu, pentru a duce la bun sfarsit si aceasta insemnata lucrare.

 

Mihai Wurmbrand a condus misiunea de la intemeiere vreme de 24 de ani.  Acum, misiunea este condusa de catre Tom White despre care veti putea afla mai multe din cartea sa „Rachete cu Biblii deasupra Cubei”. Forumul Civic Creştin lucreaza la tiparirea acestei carti chiar in aceste zile.

 

Dupa ce am incheiat activitatea la sediul misiunii ne-am deplasat in cateva orase, in mijlocul comunitatilor noastre: Houston, Chicago, Detroit. De aici ne-am îmbarcat in avion cu destinatia Frankfurt-Bucuresti. Multumim din toata inima Domnului pentru ocrotire. Am stiut in toata aceasta calatorie ca Mana Lui Sfanta a fost peste noi.

 

In bisericile vizitate: pastor Ioan Stir, pastor Daniel Chiu, pastor Valentin Popovici, pastor Simion Timbuc, dupa incheierea slujbei, dna. Hossu a vorbit celor prezenţi si am raspuns la intrebari. Peste tot am fost intampinati cu dragoste.

 

Cred ca este mai important ca niciodata ca intre romanii de pretutindeni sa se realizeze un pod al rugaciunii, prin care sa ne spijinim permanent unii pe altii.

 

Pentru toate biruintele, meritele sunt doar ale Capeteniei si Desavarsirii credintei noastre, adica ale Domnului nostru Isus Hristos.

 

Va imbratisez cu dragoste!

 

Robul Domnului Isus,

 

Ioan Panican

Program - Sesiunea de vara 2007 ] Scrisori de informare - Sesiunea de vara 2007 ] [ Scrisori misionare - Sesiunea de vara 2007 ] Articole - Sesiunea de vara 2007 ] Fotografii - Sesiunea de vara 2007 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]