Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori misionare - Sesiunea de iarna 2005

Scrisoare misionara Nr. 1

 

10 ianuarie 2006

 

Iubiţi fraţi,

Har şi pace de la Dumnezeu Tatăl nostru, şi de la Domnul nostru Isus Hristos.

În zilele de 6-8 ianuarie 2006 m-am găsit în călătorie misionară, în mijlocul fraţilor din mai multe biserici în zona Maramureş şi Sălaj. Astfel, în dimineaţa zilei de 06.01.2006 am participat la o slujbă de botez în biserica din satul Tulghieş (în apropiere de Baia Mare), în care este pastor Vasile Barle. În aceeaşi zi, seara, în aceeaşi biserică, a avut loc o slujbă de evanghelizare.

În cea de-a doua zi a călătoriei am participat la slujba de dimineaţă în biserica din satul Sarbi, aflată în aceeaşi zonă.

Seara, am trecut munţii înspre oraşul Sighetu Marmaţiei, şi din acesta am călătorit mai departe în localităţile Ruscova şi Poienile de Sub Munte, unde am slujit prin harul Domnului, şi m-am bucurat mult cu fraţii. Pentru cei care încă nu ştiţi, regiunea aceasta este intens populată cu oameni de origine ucrainiană. A fost o mare bucurie pentru mine să-i aud pe credincioşi rugându-se şi cântând în frumoasa limba ucraineana. În locurile acelea oamenii ţin calendarul vechi, şi aşa se face că am ajuns în mijlocul lor în sărbătoarea Naşterii Domnului Isus.

Duminica dimineaţa, 08.01.2006, au avut loc slujbe în două biserici: Ruscova (pastor Simion Bumbar) şi Repedea. Seara, într-o localitate din judeţul Sălaj, numită Bodia (cca. 20 km de Zalău) a avut loc o slujbă de evanghelizare, care încheia săptămâna de evanghelizare organizată în această biserică, evanghelizare ocazionată de inaugurarea (dedicarea) locaşului de închinare (pastor Daniel Ciupe).

Din toate aceste biserici am adus sfinte şi calde salutări frăţeşti. Între saluturile primite reţin Cuvântul din Epistola lui Iuda, versetul 20 şi 21: „Dar voi, prea iubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră prea sfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu, şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică.”

Prin harul Domnului nostru Isus Hristos, am revenit cu bine şi acum când scriu această epistolă, mă găsesc de câteva ceasuri împreună la părtăşie sfântă la Braşov.

Pe de altă parte, fraţilor, vă fac de cunoscut că prea iubitul nostru frate Petru Dugulescu m-a înştiinţat cu privire la o încercare prin care îi era dat să treacă, m-a înştiinţat că a intrat într-un post de 3 zile pentru biruinţă în această încercare şi mi-a cerut să-l sprijinim, ceea ce am şi făcut. Împreună cu alţi fraţi, am intrat în post împreună cu fratele Petru.

Am încredinţarea că Dumnezeu a lucrat în chip minunat şi la această cauză.

Toţi cei care treceţi prin situaţii deosebite, nu vă sfiiţi, şi aduceţi-ne de îndată la cunoştinţă lucrul acesta, ca să vă putem sprijini în rugăciune şi să ne întărim legăturile frăţeşti şi credinţa, slăvind pe Domnul.

De asemenea am fost înştiinţaţi de către Dumnezeu prin prooroc să ne unim mai mulţi în post şi rugăciune pentru mântuirea sufletului colegului nostru, Liviu Petrina, lucru pe care l-am şi făcut şi-l vom mai face.

Cei care vă puteţi alătura acestei lucrări, o puteţi face pentru ziua de marţi 17.01.06.

Dacă tot a venit vorba de post, aş vrea să ne comunicaţi care este ziua (zilele), din săptămână în care aduceţi jertfă înaintea Domnului.

Sesiunea de primăvară a Şcolii Biblice Maranata (Biserica Dragostei), programată pentru perioada 20 – 26 martie 2006, se poate desfăşura la Vatra Dornei, cu condiţia de a ţine în fiecare zi, toţi participanţii la şcoală, post până seara. Aceasta este hotărârea luată de pastorul Vasile Hoblea, responsabilul acestui aşezământ.

Vrem să cunoaştem cât mai curând cu putinţă, şi în mod temeinic, opinia Dumneavoastră cu privire la această propunere. Dacă sunteţi sau nu de acord cu ea, şi dacă credeţi că este bine sau rău să procedăm aşa.

Pe lângă cele două cauze anunţate pentru rugăciune de la orele 22.00, mântuirea ţării noastre şi pacea Ierusalimului, adăugăm cea de-a treia cauză, şi ne cerem iertare Domnului Isus Hristos pentru faptul că nu am adăugat de la început şi această cauză, fundamentală pentru viaţa credinţei:

- rugăciune pentru cei care sunt în lanţuri, în bătăi, în batjocuri, în ocări şi în suferinţe de tot felul pentru Numele Domnului Isus.

Cu dragoste,

Robul Domnului Isus,

 

Ioan Panican
 

P.S. În data de 06 ianuarie 2006 prea iubitul nostru frate Mihai Wurmbrand a împlinit vârstă de 67 ani şi i-am transmis şi noi îmbrăţişările noastre frăţeşti.

În ziua de 05 ianuarie 2006 am vizitat împreună cu fraţii Nica şi Dobre pe prea iubitul nostru frate Nicolae Moldoveanu la Sibiu, care deşi slăbit, şi nevoit să stea în pat, ne-a primit cu bucurie şi am avut o părtăşie sfântă prin Duhul, care ne-a înviorat sufletul. Slăvim pe Domnul pentru astfel de oameni şi dorim din toată inima să urmăm şi noi pilda credinţei lor.

Har şi pace!

Ioan PanicanScrisoare misionara Nr. 2

 

17 ianuarie 2006

 

Mult iubitii mei frati,

Domnul nostru Isus Hristos sa va binecuvânteze pe voi, si pe toti dragii vostri.

a. La sfârsitul secolului al XIX - lea, în Franta, a avut loc un proces rasunator, intrat în istorie, procesul capitanului Dreyfus, acuzat de spionaj în favoarea germanilor si condamnat la temnita pe viata. Dupa încheierea procesului, un colonel pe nume Picquard a redeschis dosarul si a descoperit ca Dreyfus nu era vinovat. Colonelul a prezentat rezultatele cercetarii sale ministrului de razboi, ocazie cu care ministrul i-a spus urmatoarele cuvinte importante:

       "Armata tine drapelul tarii. Constiinta este un lucru personal.
      Când intri în armata, renunti la dreptul la o constiinta, si accepti constiinta armatei, exprimata de codul de onoare, care este superior oricarui cod personal pe care l-ai avea.
       Supravietuiesc pe câmpul de lupta numai cei disciplinati. Dar când este vorba de onoare si datorie, datoria trebuie pusa pe primul loc."


Asa ar trebui sa stea lucrurile si cu noi. Armata lui Hristos tine drapelul Evangheliei. Numai cei disciplinati supravietuiesc în focul bataliei.

Este cea mai mare onoare pe care ne-o face Dumnezeu, Tatal nostru Cel ceresc, aceea de a ne numi fii si fiice, robi ai Împaratiei Sale. Ba înca mai mult: "... Lui nu-I este rusine sa-i numeasca "frati", când zice: "Voi vesti Numele Tau fratilor Mei; Îti voi cânta lauda în mijlocul adunarii." (Evrei 2:11b-12).

Când eram la Casa ELIM, în ziua de joi 29 decembrie 2005, prea iubitul frate Chelu Iulian a primit un telefon de acasa prin care sotia îl înstiinta ca cineva din familie (o ruda mai îndepartata) a murit, si îi cerea staruitor sa vina de urgenta acasa, pentru a organiza si conduce slujba de înmormântare, ce urma sa aiba loc a doua zi.

Pastorul Chelu Iulian a raspuns în smerenie, dar categoric, ca se afla sub ordinele Domnului si nu poate parasi Scoala înainte de încheierea lucrarilor.

Prin aceasta atitudine, ce poate parea unora exagerata, fratele nostru a onorat pe Domnul Isus, "CAPETENIA si DESAVÂRSIREA credintei noastre."

Aceasta este singura atitudine pe care Dumnezeu o binecuvânteaza.

Îmbratisez si pe aceasta cale pe fratele Iulian si-l felicit cu o sarutare sfânta.

b. Daca lucrul acesta a produs mare bucurie inimii mele, iata un lucru care mi-a produs întristare.

Mai zilele trecute am vorbit cu un alt frate, membru al Scolii Biblice Maranata:

- "Ai citit cartea fratelui ..., ce ai primit-o în urma cu câteva saptamâni?" (este vorba de o carte foarte valoroasa scrisa de un credincios care a petrecut ani grei de temnita pentru credinta în Domnul Isus).

- "Nu", mi-a raspuns el.

- "Dar cartea fratelui Petru Dugulescu, "Ei mi-au programat moartea", pe care ai primit-o în luna septembrie, ai citit-o? "

- "Nu, eu ma îndeletnicesc cu cititul Scripturii."

- "Dar si aceste carti, împreuna cu multe altele, se adauga la cartea Faptele Apostolilor, si ne sunt foarte folositoare, întarindu-ne în credinta."

- "Asa o fi", mi-a mai spus fratele nostru în încheierea discutiei.

Mi-am amintit, cum fratele acesta, atunci când fratele Dugulescu si-a prezentat cartea, s-a înghesuit sa capete autograf si sa aiba si o fotografie cu dumnealui.

Nu este de mirare ca astfel de oameni, care ramân la suprafata lucrurilor, sunt superficiali în viata de zi cu zi, si la fel de superficiali, uneori chiar caraghiosi, în marturisirea credintei.

Nu va întrebati despre ce frate este vorba, ci uitati-va, cu multa atentie, în propriile inimi.

c. Le multumesc celor ce ne-au scris, marturisindu-ne câte ceva din bucuriile si luptele lor, si îi încurajez sa procedeze la fel si pe mai departe, ori de câte ori Duhul Sfânt le pune pe inima lucrul acesta.

d. Fratii nostri de la Master Media trec printr-o saptamâna de foc. Au venit mai marii lor din Olanda, si urmeaza sa se hotarasca soarta lor pe viitor. Au mare nevoie de sustinerea în rugaciune, în fiecare zi, în saptamâna aceasta.

e. Sa ne rugam si pentru un copilas de 8 (opt) luni, atins de o boala foarte grava. Domnul Isus sa-Si proslaveasca Numele. Numele copilului este Rares.

În duminica din 15.01.2006 am slujit în mijlocul fratilor din mai multe biserici din municipiul Pitesti.

Robul Domnului Isus,

Ioan Panican

Conditii de participare - Sesiunea de iarna 2005 ] Program - Sesiunea de iarna 2005 ] Scrisori de informare - Sesiunea de iarna 2005 ] Scrisori de multumire - Sesiunea de iarna 2005 ] [ Scrisori misionare - Sesiunea de iarna 2005 ] Fotografii - Sesiunea de iarna 2005 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]