Şcoala Biblică Maranata

Marturii - Sesiunea de primavara 2007

mărturie personalã Luc Henrist - Belgia

Luc Henrist

 

Vreau să mulţumesc Domnului pentru felul în care ne conduce, ne călăuzeşte şi ne protejează.

 

Înainte de venirea la Braşov, pentru sesiunea de primăvară, mă aflam sub o opresiune grea şi la un anumit punct, m-am simţit de parcă trebuia să anulez călătoria. Soţia mea, însă, m-a încurajat şi m-am rugat ca Domnul să-mi dea tărie.

 

Unul din motivele pentru care nu am fost atât de încântat să vin a fost pentru că am simţit înainte că aveam să fiu sub pericolul fizic în drumul înspre acolo. Dar slavă lui Dumnezeu, călătoria cu avionul a decurs bine. Un frate, împreună cu fiul său, m-a luat de la aeroport pentru a mă duce cu maşina înspre Braşov. În timp ce conducea, vremea se schimba şi a început să plouă. Apoi, în timp ce urcam în zona munţilor, a început să ningă şi pretutindeni în jurul nostru era zăpadă. La un moment dat, într-o curbă, fratele care conducea maşina a pierdut controlul maşinii şi am alunecat pe partea cealaltă a drumului. Mulţumesc lui Dumnezeu, deşi nu puteam vorbi cu acest frate (datorită barierei de limbă), m-am rugat în limbi în tot acest timp şi nu am avut nici un accident.

 

Totodată, înainte de a pleca din Belgia, am cerut Domnului să-mi arate ce să împărtăşesc şi El mi-a spus să aduc un cuvânt despre „duhul lui Izabela”. Am fost puţin surprins, însă am decis să-mi iau notiţe în privinţa acestui mesaj pe care aveam să îl transmit.

 

În noaptea în care am sosit la „Casa Elim”, fratele nostru Lucian Nica mi-a împărtăşit despre nevoia de a înţelege mai bine duhul Izabelei şi cum funcţionează acesta. Aşa că, i-am mulţumit pentru confirmarea a ceea ce Domnul pusese pe inima mea şi i-am spus că el avea să primească clarificări în dimineaţa următoare!

 

După unul din discursurile ţinute, un frate, care nu cunoştea câte de mult iubeşte Dumnezeu poporul Israel, s-a rugat spontan şi s-a pocăit pentru sentimentele sale anti-semite. Cred că Domnul îl elibera de acel duh şi îi dădea un duh de Dragoste pentru poporul evreu. Am fost totodată încântat când am fost prezentat unui om de afaceri, care şi el şi-a re-dedicat viaţa sa în timpul şederii noastre la Casa Elim.

 

Inima îmi sărea de bucurie şi i-am spus: „Este mai mare bucurie în ceruri când un păcătos se pocăieşte decât pentru 99 alţii care cred că nu au nevoie de pocăinţă” (Luca 15:7). Am fost încântat să-l întâlnesc şi pe un alt frate care s-a depărat de Domnul şi era sub puterea alcoolului şi care îşi re-dedica viaţa sa Domnului.

 

La scurtă vreme, după terminarea şcolii, fratele Panican mi-a spus că tatăl acelui frate tocmai murise. Am simţit de parcă Domnul spunea, „Acum, fiul meu, poţi intra în odihnă, pentru că fiul tău, care a fost pierdut (şi pentru care te rugai) a fost de acum găsit”. Însă nu acesta a fost finalul…

În timpul serviciului de comemorare al fratelui nostru Wurmbrand în Braşov, prezenţa lui Dumnezeu a fost aşa de puternică şi era greu să nu plâng atunci când tinerii membrii ai corului de la Biserica Baptistă Maghiară au cântat cântarea „Fosta-i tu când pe Domnul L-au crucificat?” (cântată în limba maghiară, n. tr.) Credeam că îi aud pe îngeri când cântau aceştia. Şi la final, o interpretare foarte mişcătoare a imnului „Hatikvah” (imnul naţional al Israelului) care a fost cântat de corul din Braşov acompaniat de orga cu tuburi. Nu am mai auzit niciodată un astfel de aranjament.

 

La finalul ceremoniei, în drumul nostru spre Bucureşti cu maşina, mă rugam în limbi şi îi ceream Domnului să pună îngerii Lui păzitori în jurul nostru. Brusc, am văzut un câine mare mort în mijlocul drumului. Fratele care conducea maşina a virat la stânga pentru a evita lovirea acestuia. Prin urmare, aproape că am ajuns pe cealaltă parte a drumului unde o altă maşină se îndrepta spre noi cu viteză mare. Dar încă o dată, îngerii Domnului ne-au eliberat de necaz! „Domnul a făcut lucrul acesta: şi este o minunăţie înaintea ochilor noştri” (Psalmul 118:23).

Conditii de participare - Sesiunea de primavara 2007 ] Program - Sesiunea de primavara 2007 ] Scrisori de informare - Sesiunea de primavara 2007 ] Scrisori de multumire - Sesiunea de primavara 2007 ] [ Marturii - Sesiunea de primavara 2007 ] Fotografii - Sesiunea de primavara 2007 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]