Şcoala Biblică Maranata

Articole - Părtăşia cu surorile - 2007

Ioan Panican De dorul mamei

 

 

În urmă cu câteva săptămâni, am citit un articol în care se spunea cum, un băieţel de 9 ani, premiant la şcoală, într-un oraş în Valea Jiului, s-a sinucis, prin spânzurare,de dorul mamei plecată în urma cu o lună la lucru în Germania. M-am cutremurat.

 

O tragedie asemănătoare s-a petrecut anul trecut într-un sat din judeţul Iaşi, când, un alt băieţel s-a spânzurat de dorul mamei plecată la lucru în Italia.

 

Între multele nenorociri abătute peste România noastră mult iubită, este şi aceasta: tot mai multe familii destrămate, dintr-un motiv sau altul.

 

Astăzi, la noi în ţară, peste 40.000 de copii trăiesc fără ambii părinţi, aceştia fiind plecaţi să muncească în străinătate. Încă mai mulţi trăiesc doar cu unul din părinţi, din acelaşi motiv.

 

Am fost foarte impresionat să găsesc în Biblia unei adolescente, la cartea Proverbe, cap. 23, vers. 13-19, următoarea însemnare: „Gânduri pentru copilul pe care mi-l doresc foarte mult”: 

„Nu cruţa copilul de mustrare, căci dacă-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri. Lovindu-l cu nuiaua, îi scoţi sufletul din locuinţa morţilor. Fiule, dacă-ţi va fi inima înţeleaptă, inima mea se va bucura; şi lăuntrul meu se va veseli, când buzele tale vor spune ce este bine. Să nu-ţi pizmuiască inima pe cei păcătoşi, ci să aibă totdeauna frică de Domnul; căci este o răsplată, şi nu ţi se va tăia nădejdea. Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă.”

Un american, tată a 10 copii, răsfoind într-o seară albumul cu fotografii, a dat peste o fotografie ce-l înfăţişa cu cea care urma să-i fie soţie, atunci fiind doar logodiţi. Alături, era următoarea însemnare: „Te iubesc, Kate, şi-I mulţumesc Domnului că am găsit pe cineva care îmi împărtăşeşte convingerile. Ce lucru minunat!”.

 

Într-o zi, soţia acestui american, mama a 10 copii, i-a spus: „Dacă falimentezi în creşterea copiilor, restul nu mai contează”.

 

Făcea aluzie la preaplinul preocupărilor profesionale, de care se făceau deopotrivă vinovaţi, şi care provocaseră grave deranjamente mediului familial.

 

Voi afirma şi de data aceasta în mod apăsat:

 

Adevărata carieră pentru o femeie este cariera de soţie şi mamă.

 

Adevărata carieră pentru un bărbat este cariera de soţ şi tată.

 

Toate celelalte vin „după aceea”, deoarece, măcar că îşi au şi ele însemnătatea lor, sunt trecătoare.

 

Acesta este unul din „semnele” vremurilor de pe urmă.

„Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată. El va întoarce inima părinţilor spre copii, şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!” Maleahi 4:5, 6

Când sunt întrebat ce doresc eu cel mai mult pentru poporul roman, răspund aşa:

1. Oamenii să-ţi mănânce pâinea cu bucurie.

 

2. Inima părinţilor să se întoarcă către copiii lor, şi inima copiilor sa se întoarcă către părinţii lor.

Să ne rugăm stăruitor ca Bunul Dumnezeu să se îndure de familiile noastre, şi să ne dea har pentru a putea „stinge” toate săgeţile arzătoare ale Celui Rău.

 

Robul Domnului Isus,

 

Ioan Panican

Conditii de participare - Părtăşia cu surorile - 2007 ] Program - Părtăşia cu surorile - 2007 ] Scrisori de informare - Părtăşia cu surorile - 2007 ] [ Articole - Părtăşia cu surorile - 2007 ] Fotografii - Părtăşia cu surorile - 2007 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]