Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori informative - Sesiunea de vara 2018

Iubiţi fraţi,

 

Prin îndurarea Domnului, în perioada 18 - 23 iunie 2018, a avut loc sesiunea de vară a Școlii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la  Tabăra Speranța Herina, județul Bistrița Năsăud.

 

Au participat mai bine de 100 de suflete din țară și din străinătate (Spania, Ungaria), unii dintre aceștia venind doar la slujba de după amiază și de seară.

 

A slujit cu învățătură:

  • Ioan Panican: -Simon din Cirena și crucea Domnului Isus” – Marcu: 15:21;

  • Ioan Panican: - Evanghelia după Ioan – Șapte minuni” – Ioan;

  • Ioan Panican: - Pălimarul casei” – Deut. 22:8;

  • Ioan Panican: - Șapte declarații despre Isus” – Matei, Luca, Ioan;

  • Ioan Panican: - Alți dumnezei” – Exod 20:3;

  • Ioan Panican: - Principii ziditoare” – Efeseni 5:31-33;

  • Ioan Panican: - Cum se schimbă timpurile întunecate în zile luminoase” – Daniel 3:24-25;

  • Ioan Panican: - Ajutorul” – Ps. 34:17.

Întâlnirea lui Simon cu Isus a avut loc fără voia lui, dar în timp ce-I purta crucea, când s-a apropiat de Isus, a început un proces în inima lui. Simon și cei din casa lui au fost schimbați pentru totdeauna. Au silit să ducă crucea lui Isus pe un trecător care se întorcea de la câmp, numit Simon din Cirena, tatăl lui Alexandru şi al lui Ruf. (Marcu 15:21)

 

Simon când a luat crucea a devenit o parte din mântuirea lumii. Așa putem deveni și noi. Domnul ne cheamă pe toți să luăm crucea. Crucea înseamnă colaborare, înseamnă să fii aproape de Isus, să-I vezi rănile, ochii blânzi; mila, iertarea, dragostea pentru lumea pierdută. Fără cruce nu poți fi ucenicul lui Isus. Fără crucea lui Isus nu este mântuire. Şi oricine nu-şi poartă crucea şi nu vine după Mine, nu poate fi ucenicul Meu. (Luca 14:27).

 

Crucea este punte spre cer. Când ne ținem de crucea lui Hristos suntem stabili, avem cerul pe pământ.

 

Noi nu trebuie să avem un Hristos fără cruce, și nici o cruce fără Hristos.

 

Când te îndrăgostești de Isus, pierzi dragostea pentru lumea trecătoare. În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine, şi eu faţă de lume! (Gal. 6:14)

 

În cruce este putere, pace, bucurie, binecuvântare. Crucea ne formează.

 

Așa cum Simon înseamnă ceva pentru noi, și noi putem însemna ceva pentru alții.

 

La Cina Domnului, vestim moartea Domnului, până la venirea Lui.

 

De la naștere până la moarte, avem nevoie de ajutor. Cine crede că își este suficient, că le știe pe toate și că le face pe toate bine, se înșeală amarnic. Cuvântul ajutor este temelia și începutul vieții creștine. Nu ne putem mântui singuri. Viața creștină funcționează și prin ajutorul pe care-l primim de la Domnul și de la alții. În Evanghelia după Marcu în capitolul 10 întâlnim doi oameni diferiți cu două atitudini diferite: tânărul bogat și orbul Bartimeu. Unul crede că are tot ce se cere pentru a reuși în viață, celălalt nu are nimic.

 

Cel care are atitudinea tânărului bogat față de Domnul va stagna în viața creștină, nu va înainta niciodată. Viața veșnică nu înseamnă doar a face lucrurile în mod corect, ci a umbla cu Dumnezeu, a avea o adevărată relație cu El.

 

Noi nu putem clarifica nimic prin noi înșine. Tânărul bogat a ales alt drum decât cel indicat de Domnul.

 

Bartimeu, un om într-o nevoie disperată, nu avea pe nimeni și nimic. A înțeles că are nevoie de vedere pentru a-și pune viața în ordine. Tânărul bogat nu are nume, Bartimeu are.

 

Zilnic avem nevoie de ajutor. Zilnic trebuie să strigăm la Isus. Nu putem trăi viața de credință prin puterile noastre. Ajutorul vine la toți cei care strigă după ajutor. Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. (Ps. 34:17)

 

Ajutorul lui Dumnezeu este mereu pregătit, însă îl primesc doar cei care-l caută.

 

Faci un pas mare în dezvoltarea ta când înțelegi că oamenii te pot ajuta să faci o treabă mai bună decât o faci tu de unul singur.

 

Motivul pentru care unii sunt nefericiți este dat de faptul că nu fac nimic pentru a-i ajuta pe alții.

 

Când ajuți pe cineva să urce muntele, te urci împreună cu el.

 

Au slujit, în cadrul minunatelor şezători duhovniceşti, după cum urmează: cântare: Andra, Darius și Sara Sighiartău, Alex, Ciprian și Sebi, Ligia și Cristian, Ioan Onișor, Virginia și Nelu, Ami Țiclea, Timotei Băngean, Sanda și Andra, Carmen Hanuseac, Marcel Vidican, Claudiu și grupul de copiii, Livia; poezie: Petre Ursu, Ligia Marțian, Irina Fodorean, Ștefan Aldea; mărturie: Petre Ursu, Sandu Leonte, Cornel Băngean, Virginia, Gavrilă Mariș, Marcel Vidican, Radu Julean, Irina Fodorean, Marian Fodorean, Carol, Ruben Stoica, Ian și Ligia Țiclea, Emanuela Stan, Marius, Livia, Mariana Pamfil, Nelu Sighiartău, ș.a.

 

Din cuvântul de rămas bun al participanților:

 

Radu Pop – Spania: M-am bucurat mult venind aici, am avut mult de învățat, dar bucuria nu ar fi fost deplină fără mustrările primite.

 

Ruben Stoica – București: Sunt pentru prima oară aici, am cunoscut frați minunați. Îi mulțumesc din toată inima Domnului pentru harul acesta nemeritat.

 

Eusebiu Moise – Galați: Domnul a fost cu noi în locul acesta. Prov.17:27: Cine își înfrânează vorbele, cunoaște știința, și cine are duhul potolit este un om priceput.

 

Darius Moise – Galați: Am avut lupte mari înainte de a veni aici, semn că aici este Domnul și se face lucrarea Lui. Să luptăm lupta cea bună și să păstrăm un cuget curat.

 

Ciprian Podașcă – Galați: Domnul m-a cercetat în locul acesta și mi-a amintit de lucrurile cu care nu L-am onorat de-alungul timpului. Îi sunt foarte recunoscător pentru lucrul acesta și mă pocăiesc și înaintea Domnului și înaintea fraților.

 

Alexandru Podașcă – Galați: Sunt pentru a doua oară la Școala Maranata. M-am bucurat foarte mult de tot ce a fost aici: Cuvânt, cântări, rugăciune, poezii, mărturii, părtășie. 1 Tim. 4:15

 

Petre Ursu – Năvodari: Am primit învățături adânci și sănătoase în locul acesta. Să le scriem pe tăblița inimii și între fruntare. Evrei 13:20-21, 1 Cor.15:58.

 

Nicolae Neacșu – Brașov: Dacă venim cu inima deschisă și primim și învățătura și mustrarea din Cuvântul Domnului, toate sunt spre îndreptare și creștere. Supunerea ne duce în cer.

 

Darius Sighiartău – Bistrița: Aceste zile au fost minunate pentru mine. Mi-am făcut prieteni noi și am putut să slujesc și eu Domnului. Nădăjduiesc să pot veni și la următoarea sesiune. Vă mulțumesc tuturor pentru felul în care v-ați purtat cu noi. Slăvit să fie Domnul!

 

Iosua Roman – Bistrița: Am fost foarte mișcat de cele întâmplate aici. Vă las cu harul și pacea Domnului.

 

Claudiu Simion – Baia Mare: Când am ajuns aici, inima mea a fost împărțită. Două zile am avut multe lupte. Trec printr-o perioadă foarte grea. Acum însă pot spune că plec foarte încurajat, ridicat și întărit. Plec un alt om, cu o altă viață. Fil. 1:6

 

Emanuel Țiclea – Cluj Napoca: Aici petrecem cel mai binecuvântat concediu, și pentru trup și pentru suflet. Domnul a notat tot ce s-a făcut aici, de la început până la sfârșit. Mal.3:16-17.

 

Victoria Neacșu – Brașov: Sunt pentru a doua oară la Școala Maranata și îi sunt foarte recunoscătoare Domnului pentru frați pentru surori și pentru tot ce a făcut Domnul în locul acesta. Vă mulțumesc pentru dragostea arătată. Ps.133.

 

Zorița Roman – Bistrița: Ați venit aici la Herina în special pentru familia noastră și pentru altele. Minunate lucrări. Am acumulat mult în săptămâna aceasta. Repet îndemnul primit prin fratele noastru Darius: puneți pe inimă aceste lucruri.

 

Mariana Dănăilă – Galați: Să ne purtăm în rugăciune unii pe alții. Suntem supuși la atacuri mari. Să lucrăm pentru Împărăția lui Dumnezeu. Să fim martori vii. Ps.46:1

 

Aurica Istrate – Bistrița: Am fost copleșită de toată lucrarea de aici. Sunt pentru prima oară. Am văzut un mic colț de rai aici. Am văzut cum va fi în cer.

 

Andra Sighiartău – Bistrița: Sunt pentru prima oară la Școala Maranata. Mulțumesc foarte mult pentru învățături și pentru tot ce s-a făcut aici. Mulțumesc și pentru mustrări. Îmi sunt de mare folos. Doresc să revin cât mai curând.

 

Lavinia Stanciu – Milișăuți: Mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine. Am fost eliberată și vindecată. Ps.30:45.

 

Gina Furdulea – Galați: Am primit răspunsuri la întrebări care mă frământau. Plec cu bucurie pentru că știu că sângele Domnului Isus Hristos m-a apropiat de Tatăl ceresc și mi-a redat pacea sufletului. Mulțumesc pentru copiii prin care Domnul a lucrat în chip minunat aici: ne-a încurajat, ne-a mustrat. Ps.27:4. Versetul acesta să fie rugăciunea noastră comună.

 

Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de templul Lui. (Ps 27:4)

         

În umilință și cu dragoste,  

august 2018


 

Ioan Panican

 

 

Program - Sesiunea de vara 2018 ] [ Scrisori informative - Sesiunea de vara 2018 ] Fotografii - Sesiunea de vara 2018 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]