Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori informative - Sesiunea de vara 2017

Iubiţi fraţi,

 

Prin îndurarea Domnului, în perioada 03 - 08 iulie 2017, a avut loc sesiunea de vară a Școlii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la Tabăra Speranța Herina, județul Bistrița Năsăud.

 

Au participat înspre 50 de suflete din țară și din străinătate (SUA și Austria).

 

A slujit cu învățătură:

Ø Ioan Panican: -Aceleași simțăminte unii față de alții” – Rom: 15:1-7;

Ø Ioan Panican: - Mica Biblie” – Ioan 3:16;

Ø Ioan Panican: - Nașterea din nou” – Ioan 3:1-9;

Ø Ioan Panican: - Legea Duhului” – Rom 8:1-2;

 

Nimeni nu se mulțumește cu faptul că iubește, ci vrea ca dragostea lui să fie primită de cel iubit.

 

Nimeni nu acționează de dragul acțiunii, ci dorește ca acțiunea lui să reușească. Și în închinare lucrurile stau la fel. Acceptarea închinării nu este de la sine înțeleasă. (Geneza 4:4-5; Isaia 1:13-15) ș.a.

 

Închinarea noastră este primită de Dumnezeu atunci când avem aceleași simțăminte unii față de alții, după pilda lui Isus Hristos. Putem ajunge la starea aceasta împlinind următoarele condiții:

 

1. Cei tari să rabde slăbiciunile celor slabi (Rom. 15:1);

2. Să ne primim unii pe alții (Rom. 15:7); 3. Să nu ne plăcem nouă înșine (Rom. 15:2-3).

 

Oamenii gândesc fals deoarece gândesc interesat. Isus Șia ales crucea, de aceea gândește drept. El este liber de orice complex și poate spune: Adevărul sunt Eu.

 

Isus nu Și-a plăcut Lui Însuși, este liber, deci și de complexul de autoadorare.

 

Datorită acestui fapt, El este adorat astăzi de milioane de oameni. Luând exemplul Domnului, s-o sfârșim și noi cu autoadorarea; și cu cea personală, și cu cea confesională, socială și altele. Să avem ochii deschiși mai curând pentru ceea ce ne lipsește, și pentru frumusețile celorlalți.

 

Împlinind aceste 3 condiții, închinarea noastră va fi plăcută și bine primită înaintea lui Dumnezeu.

 

Cine nu părăsește păcatul, nu poate fi mântuit nici dacă ar face toate faptele bune și ar participa la toate ceremoniile religioase. Trebuie să ne naștem din nou.

 

Nu există mântuire cu păcat, ci mântuirea de păcat. Noi nu predicăm libertatea de a face rău, ci izbăvirea de rău.

 

Noi nu predicăm că poți rămâne în păcat cu condiția de a crede în Isus, și nici că te poți mântui fără de săvârșita curățire a sufletului care se numește nașterea din nou.

 

Religia sentimentală este trecătoare. Religia principiilor rămâne. Nașterea din nou înrădăcinează în om principii noi.

 

Nu pot mântui un om nici 50 de religii pe care le-ar avea el, ci numai religia care îl are pe om. Cucerirea unui om de adevărul lui Hristos este nașterea din nou.

 

Semne de recunoaștere a celor născuți din nou:

1. Cel născut din nou trăiește în neprihănire. (1 Ioan 2:9)

Omul regenerat este neprihănit (sfânt). El nu este perfect, dar dorința lui este să fie asemănător cu Isus.

2. Cel născut din nou nu păcătuiește. (1 Ioan 3:9)

Păcatul nu este conținutul vieții sale, ci poate fi accident sau greșeală. Pentru cel născut din Dumnezeu, păcatele fac parte dintr-o altă sferă, sunt trecătoare. Când Se va arăta El vom fi ca El.

3. Cel născut din nou iubește pe frați. (1 Ioan 3:14)

Cel născut din nou, vede frați în toți copiii Domnului care călătoresc spre Ierusalimul de sus.

4. Cel născut din nou crede că Isus este Hristosul. (1 Ioan 5:1)

Văzând în sine numai neputință, cel născut din nou își pune toată speranța de mântuire numai în Isus; nu în propria bunătate, neprihănire, rugăciune, etc. Hristos este lucrul cel mai de preț.

5. Cel născut din nou biruiește lumea. (1 Ioan 5:4)

 

El nu se mai conduce după principiile (opiniile) lumii, ci înoată împotriva curentului. 6. Cel născut din nou se păzește. (1 Ioan 5:18)

 

Nu se întovărășește cu oricine, este atent la felul în care își întrebuințează timpul, la lecturi, predici false, ș.a. Are grijă de sufletul propriu, să nu comită sinucidere spirituală și să nu-și irosească viața.

 

Viața de credință adevărată începe de la cunoașterea Duhului, a poruncilor și legilor lui. Așa după cum există o lege a naturii, așa există și o lege a Duhului. Legea Duhului este diferită de legea care domnește în lumea văzută. Exemple:

 

1. În lumea materială A fura este păcat. În Duhul, legea spune Ia cât poți din bunurile duhovnicești de la Dumnezeu, de la îngeri, de la oameni.

2. În Duhul, aritmetica este alta decât în lumea noastră. În Duhul, împărțit la 2 nu face ½, ci 3.

Dacă împarți un bun duhovnicesc cu o altă persoană, cealaltă persoană primește tot ce ai avut tu, și tu nu pierzi nimic, ci îți îmbogățești darul tocmai prin faptul că l-ai împărțit cu o altă persoană.

3. În Duhul, geometria este diferită.

Drumul cel mai scurt de la sufletul unui om la alt suflet, nu este drumul adevărului brutal spus în față (drumul cel mai scurt), ci este drumul ocolitor al dragostei răbdătoare și al tactului.

4. În lumea noastră, cu cât este mai păcătos cineva, cu atât te scârbești mai mult de el.

 

În Duhul, cu cât s-a înmulțit păcatul, cu atât se înmulțește harul, dragostea nemeritată.

 

În lumea noastră, omului căruia i se iartă mult, dobândește un complex de inferioritate.

În Duhul, omului căruia i se iartă mult, este prețuit, deoarece va iubi mult.

Să trăim în Duhul! Aceasta este credința mântuitoare! Slăvit să fie Domnul!

 

Au slujit, în cadrul minunatelor şezători duhovniceşti, după cum urmează: cântare: Carmen, Rudi și Edi, Elena Avram, Timotei Băngean, Traian Tacu, Rodica Scheel, familia Tacu, Rudi Lăcătuș, Magdalena Nica, Lia Surdu, Carmen și copiii, familia Neacșu, Vasile Almășan, Hedi Lăcătuș, Mariana Pamfile, familia Nica și sora Rodica, Daniel Turcu, Eusebiu Moise, Sara Dănășel; poezie: Florin Avram, Ștefan Aldea, Iosua Roman, Darius Avram, Matia, Timotei, Sara, Luis Avram, Mihai, Lia Surdu, Dan Postolache; mărturie: Carmen Hanuseac, Mariana Pamfile, Florin Avram, Ștefan Aldea, Vasile Tofan, Traian Tacu, Nicu Neacșu, Rodica Scheel, Rudi și Edi Lăcătuș, Lia Surdu, Cornel Băngean, Cornel Țiclea, Paul ș.a.

 

Din cuvântul de rămas bun:

Cornel Țiclea: SUA – Domnul să coboare munți de îndurare peste noi și peste întreg pământul.

Gheorghe Turcu: Vulcan – Ps. 42: 1-2.

Dan Postolache: Viena – Îndurarea, pacea și dragostea să vă fie înmulțite. Daniel Turcu: Vulcan – Ps. 143:8.

Eusebiu Moise: Galați – Evrei 11:27.

Neacșu Nicolae: Brașov – Îi mulțumesc Domnului că am ajuns iarăși în locul acesta; 1 Tes. 5:23.

Rudi Lăcătuș: Cluj-Napoca – Eu m-am împotrivit venirii mele aici. Mângâierea ce am găsit aici, n-am găsit în altă parte. Îl laud pe Domnul și Îi mulțumesc pentru acestea și vă mulțumesc și vouă fraților că v-ați lăsat la îndemâna Domnului, ne-ați primit cu dragostea cu care v-a binecuvântat El. Iacob 5:7.

Ian Țiclea: Cluj-Napoca – Am venit slab, tulburat, dar aici am primit înviorare și putere. Domnul mi-a așezat din nou picioarele pe stâncă.

Ștefan Aldea: Arad – 1 Petru 1:13.

Cornel Băngean: Bistrița – A fost o vreme când am disprețuit darurile Duhului Sfânt. Domnul a avut milă și răbdare cu mine. Astăzi, prețuiesc mult întreaga lucrare pe care o face Domnul prin Duhul Sfânt între (cu) noi. Isaia 54: 14-17. Florin Avram: Brăila – Am venit aici cu unele nelămuriri în inima mea. Aici Domnul mi-a vorbit, mi-a deslușit multe lucruri, am mai multă lumină, putere și mai mare dorință de a-I sluji. Isaia 12:2.

Traian Tacu: Frumușița – Domnul m-a întărit, mi-a vorbit și mi-a spulberat toate îndoielile.

Vasile Tofan: Galați – Am venit foarte apăsat, cu lupte mari la nivelul duhului. Domnul S-a aplecat asupra mea și m-a ridicat, mi-a dat pace. Plec din locul acesta cu acest cuvânt: Hristos nu Și-a plăcut Lui Însuși.

Doru Țiclea: Cluj-Napoca – La 19 ani credeam că fericirea înseamnă să stai la ocean, să ai bani, familie, copii, mașină, etc. Cuvântul Domnului ne spune că toate acestea sunt deșertăciune și goană după vânt dacă nu-L avem pe Domnul. Prov. 16:20.

Vasile Almășan: Cluj Napoca – Mă bucur mult de harul lui Dumnezeu revărsat peste locul acesta și de frățiile voastre. Dacă ați văzut la mine scăderi, să mă îngăduiți, așa cum ne îngăduie și Domnul Isus pe noi. Să împărtășim și altora din bucuriile sfinte de aici. 2 Tes. 3:5.

Rodelinda Scheel: Sibiu – Când am venit aici, pentru mine a fost un miracol. Am văzut aici dragostea Domnului Isus, dragostea fraților. De fiecare dată am avut parte de același har. Aici am mai văzut un alt miracol: oameni din închisoare sau într-o stare deplorabilă pe care Domnul i-a adus într-o stare de conduită extraordinară.

Lia Surdu: Bistrița – Aș vrea la suflet să vă strâng. Ps. 121.

Victorița Neacșu: Brașov – Am fost înconjurată cu multă dragoste în locul acesta. Ps. 133.

Sorina Țiclea: SUA – Mulțumesc Domnului pentru părtășia minunată de aici, pentru cercetarea Domnului. În urmă cu 29 de ani, mi-am predat viața Domnului Isus.

Aici am retrăit clipele scumpe de atunci. Apoc. 22:21.

Elena Avram: Brăila – Ps. 125:1.

Mirela Tofan: Galați – 2 Tes. 3:16.

Dumitra Tacu: Frumușița – Am fost internată în spital înainte de a veni aici. Am venit, am ieșit și laud pe Domnul pentru bunătatea Lui.

Alina Dănășel: Târgu Jiu – Nu regret că am venit aici. Mai mult face o zi în Casa Domnului, decât o mie în altă parte.

Daniela Postolache: Viena – Ps. 119: 165. Am trăit aici clipe de sfântă binecuvântare.

Precup Nica: Brașov – Să căutăm să păstrăm unirea Duhului, prin legătura păcii. Slăvit să fie Domnul!

 

El este mai înainte de toate lucrurile, și toate se țin prin El. Col 1: 17

 

Cu umilință și dragoste, București, august 2017


 

Ioan Panican

 

 

Program - Sesiunea de vara 2017 ] [ Scrisori informative - Sesiunea de vara 2017 ] Fotografii - Sesiunea de vara 2017 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]