Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori informative - Sesiunea de vara 2016

Iubiţi fraţi,

 

Prin îndurarea Domnului, în perioada 11 – 16 iulie 2016, a avut loc sesiunea de vară a Școlii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la Dezna, județul Arad.


Au participat înspre 70 de persoane, din țară și din străinătate (Spania, Irlanda).
Este o altă minune pe care a făcut-o Domnul pentru noi toți, într-o lume atât de încurcată și de îngrijorată – cum este lumea în care ne este dat să trăim, – să putem sta liniștiți, pentru câteva zile, în părtășie cu Domnul și cu frații. Slăvit să fie Domnul!


Au slujit cu învățătură:
 Ioan Panican: - „Metehne la ochi” – Levetic 21:16-24;
 Vasile Tofan: - „Rugăciuni neascultate - cauze” – Marcu 11:25;
 Ioan Panican: - „Denumiri noi” – Romani 4:17;
 Ioan Panican: - „Nu fugi, confruntă problema” – Exod14:13-14;
 Eugen Stoica: - „Izvorul apelor vii” – Psalmul 42.
 Ioan Panican: - „Alergarea noastră” – Evrei 12:1;
 Ioan Panican: - „Isus te cheamă și pe tine” – Matei 9:9;
 Ioan Panican: - „Trecutul, prezentul viitorul tău ” – 1 Samuel 18:1;
 Ioan Panican: - „Pregătirea Paștelor” – Luca 22:7-20;
 Ioan Panican: - „Vorbirea” – Matei 12:36-37;
 

Creștinii sunt o seminție preoțească. Dacă avem o meteahnă la ochi, nu ne putem apropia să slujim lui Dumnezeu. Ochiul rău trebuie scos și lepădat: să refuzăm să vedem păcat la fratele nostru, să refuzăm să vedem frumusețea doamnei Potifar, să ne închidem ochii față de ispitele lumii.


Dacă lăsăm demonii să ne deschidă ochii, vom vedea greșeli în toți și în tot. Unii oameni Îl văd pe Dumnezeu peste tot, iar alții nu-L văd nicăieri. Din care categorie faci parte? Să cumpărăm alifie pentru ochi de la Domnul. (Apocalipsa 3:17-18)


Este nevoie de oameni ca Dumnezeu, plini de lumină (har, milă, încurajare, dragoste).
Nu fi mediocru! Mediocrii sunt cei care și-au pierdut puterea de a săra. Sarea vindecă, conservă, irită și dă gust. Nu stă pe masă ca decor. Să nu îi dezgustăm pe oameni!


Când un om își pune bucuros nădejdea în Isus, Mântuitorul păcătoșilor, el intră într-o stare de har și se bucură de mari privilegii.


Isus a ispășit pe cruce toate păcatele noastre. Drept urmare, cei ce cred în El sunt numiți sfinți și neprihăniți. Dumnezeu cheamă lucrurile care nu sunt ca și cum ar fi.


Pentru a ieși dintr-o situație dificilă, trebuie să stăm liniștiți. Dumnezeu nu ne scoate din greu. Singurul drum de ieșire este să trecem prin acea situație grea. Credința ne spune să înaintăm, frica (Satana) ne împiedică să facem pași. După ce trecem prin încercare suntem mai aproape de Domnul, știm lucruri pe care înainte nu le-am știut, îi înțelegem mai bine pe oameni, etc.


Un fel de a fugi este să amâni, să lași pentru mai târziu. Bunele intenții nu sunt una cu ascultarea.


Mulți oameni fug de răspundere. O femeie gravidă nu vrea să-și asume răspunderea creșterii copilului și face avort. Dacă ai primit o însărcinare, nu o avorta!


Dacă tu îți dai viața Domnului, El îți dă viața Lui. Dă tot ce ești Domnului!


Chemarea Domnului nu înseamnă doar să mergem undeva, sau să facem ceva, este chemarea la părtășie (intimitate)cu Isus, cu Duhul Sfânt, este asemănare cu Domnul.


Viața cu chemare este cea mai minunată viață!


Să nu ne pierdem chemarea, să nu trăim zadarnic. De aceea , fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră, căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată. (2 Petru 1:10)


Trezirea spirituală este împiedicată deoarece oamenii vorbesc de rău unii de alții și se bucură de greșelile (păcatele) altora. Cei care îi vorbesc de rău și-i atacă pe alții, sunt în legătură cu diavolul. Certurile de cuvinte au de-a face cu mândria și invidia. Odată vom fi judecați pentru fiecare cuvânt rostit.


Limba are putere peste viață și moarte. Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mânca roadele. (Prov. 18:21)


Gândește-te la ceea ce spui: dacă este adevărat, dacă este necesar și dacă este spus în dragoste.


Bârfa (clevetirea) poate fi îngropată dacă nu o spui mai departe. Vorbirea trebuie controlată cu atenție. Cuvintele îl însoțesc până la mormânt pe cel care le aude. Cine își păzește gura și limba, își scutește sufletul de multe necazuri. (Prov. 21:23)


Nu-I spune Domnului cât de mare este muntele care îți stă în față, spune-i muntelui cât de mare este Dumnezeul tău. Nu blestema întunericul, cheamă lumina.


Dacă vrei să schimbi lumea în care trăiești, schimbă-ți mai întâi vorbirea. Mulți poartă doar o mască, au buze necurate.


Avem nevoie de curățire. Duhul Sfânt ne curățește când ne recunoaștem vina și ne cerem iertare.


Credința vie curăță vorbirea! Slăvit să fie Domnul!


Au slujit, în cadrul minunatelor şezători duhovniceşti, după cum urmează: cântare: Magdalena și Precup Nica, Carmen Hanuseac, grup Ambrău, familia Onișor și Rodica Gherghel, copiii școlii, Cristina Toma, Elena Aldea, grup surori Bistrița, Doina Vălean, Iasmina Birta, Cristian Iancu, Vasile Fodorean, Aurelia Tofan, Nelu Jurj, Crinela Sîngeorzan și copiii, Ami Țiclea; poezie: Emanuel Coleș, Ștefan Aldea, Iasmina Birta, Vasile Fodorean; mărturie: Ovidiu Milian, Rodica Gherghel, Eugen Stoica, Emanuel Coleș, Cristina Toma, Mihaela Szabo, Doina Vălean, Sandu Leonte, Cristian Iancu, Onișor Gherghel, Carmen Hanuseac, Vasile Fodorean, Nelu Jurj, Dorel Bogdan, Marian Robert, Crinela Sîngeorzan, ș.a.


Din cuvântul de rămas bun:
Marian Robert– Spania: Îmi pare rău că trebuie să plecăm. Am aflat că în Isaia 43 că Domnul dă popoare
pentru mine. Voi sunteți poporul pe care Domnul l-a dat pentru mine.
Robert Morar – Spania: În locul acesta, Domnul mi-a lămurit multe lucruri. Cel mai mult m-a bucurat părtășia frățească.
Sandu Leonte – Spania: Omul se naște cu două îndatoriri: să slujească Domnului și semenilor. Să fim folositori semenilor noștri.
Emil Cătinaș – Cluj Napoca: Să vă rugați pentru copii. Rugăciunile se vor materializa la timpul hotărât de Domnul. Așa a fost și cu mine.
James Sîngeorzan – Irlanda: Mulțumesc Domnului că am putut să slujesc și eu în locul acesta. Domnul m-a întărit.
Benedict Sîngeorzan – Irlanda: Mi-au plăcut mult cântările și mă bucur că am putut sluji și eu cu îndemn la rugăciune.
Florin Birta – Timișoara: M-am întărit mult în locul acesta prin frați, surori, învățături, mărturii, poezii, etc. Am apreciat mult învățătura despre familie și vorbire, despre disciplină și simplitate. Lucrarea de aici se aseamănă cu o terapie intensivă. Gen. 31: 49
Vasile Fodorean – Cluj Napoca: Îmi plac mult asemenea întâlniri. Lucrarea aceasta este de mare nevoie. Am învățat aici multe lucruri pe care nu le-am știut.
Dorel Bogdan – Sânandrei: Deși uneori credem că știm multe, după învățăturile primite aici, ne întrebăm dacă știm cu adevărat ceva. Am luat iarăși hotărâri noi în inima mea. Să rămânem tari. Galateni 5:1
Cristian Iancu – Inand: Plecând de aici, vom trece multe probe. Să ne ajute Domnul să le trecem cu bine. (2 Petru 1:13-15)
Vasile Tofan – Galați: Au fost iarăși în locul acesta lecții foarte folositoare sufletului meu.
Crinela Sîngeorzan – Irlanda: 1 Timotei 4:16 – un verset care m-a marcat foarte mult. Domnul Și-a făcut partea Lui. Și noi trebuie să ne facem partea noastră. Eu sunt o persoană critică și trebuie să mă pocăiesc de păcatul acesta. (Prov. 19:19)
Doina Vălean – Cluj Napoca: Am fost aici la picioarele Domnului, ne-am ales partea cea bună, ca Maria. Domnul a scris o carte de aducere aminte.
Mariana Țiclea – Cluj Napoca: Este un mare har să putem veni la școală. Tot ce s-a făcut aici a fost spre binecuvântarea mea. Am fost obosită, căzută, îndurerată. Plec ridicată și încurajată.
Daniela Galea – Timișoara: Slăvit să fie Domnul pentru locul acesta. Am primit răspuns la multe întrebări. (Prov. 24:6-7)
Ami Țiclea – Cluj Napoca: Psalmul 1:1-4. Aici cugetăm zi și noapte la Legea Domnului.
Carmen Hanuseac – Cluj Napoca: De câte ori vin, aud lucruri noi și mă minunez de înțelepciunea lui Dumnezeu.


Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră și dragostea pe care ați arătat-o pentru Numele Lui, voi, care ați ajutorat și ajutorați pe sfinți.
(Evr.6:10)


Cu umilință, septembrie 2016
 

Ioan Panican

 

 

Program - Sesiunea de vara 2016 ] [ Scrisori informative - Sesiunea de vara 2016 ] Fotografii - Sesiunea de vara 2016 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]