Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori de informare - Sesiunea de toamna 2007

Scrisoare de informare Nr. 1


Iubiti frati,


Prin indurarea Domnului, in perioada 29 octombrie- 3 noiembrie, La Casa Elim, a avut loc Sesiunea de toamna a Scolii Biblice Maranata, seria a doua 2007-2009.


Unul dintre participanti, Daniel Nemes, slujitor intr-o biserica din Petrosani, a primit din partea Domnului urmatorul Cuvant pentru adunarea noastra:


„Asa vorbeste Domnul ostirilor: „Uitati-va cu bagare de seama la caile voastre! Suiti-va pe munte, aduceti lemne, si ziditi Casa! Eu Ma voi bucura de lucrul acesta si voi fi proslavit”, zice Domnul.”


Am avut bucuria sa primim in rindurile noastre noi cursanti, veniti din diferite locuri, din tara si strainatate.

Au fost cinci zile de conferinte, cu urmatoarele teme:


1. CONSTANTIN JOLDES - „Darurile Duhului Sfant – Consideratii biblice”

- „Vorbirea in alte limbi”

- „Proorocia”


2. VASILICA CROITOR - „Surprins de puterea Duhului”


3. IOAN MIHALAS - „Promisiuni onorate


4. IOAN PANICAN - „Pogorirea Duhului Sfant – Consideratii biblice”


5. ION ZUBASCU - „Stiinta si Religie


Fiind prezent pentru prima data la o sesiune a Scolii Biblice Maranata, tanarul pastor Vasilica Croitor (lucrator in Dobrogea) a prezentat participantilor volumul „Surprins de puterea Duhului”, de Jack Deere, in dubla calitate de traducator si editor. In acelasi timp, a pus la dispozitia celor interesati, in calitate de editor, un al doilea titlu, „Victorie in pustie”, de John Bevere.


Nadajduim, prin harul Domnului, ca urmatoarea sesiune de iarna a Scolii Biblice Maranata sa se desfasoare intre 26-29 decembrie 2007.


Sfanta sarutare tuturor celor dragi!


Robul Domnului Isus,


Ioan Panican

Ioan PanicanScrisoare de informare Nr. 2 - Sesiunea de examene

Iubiţi fraţi,


In vara acestui an s-a incheiat prima serie de doi ani, 2005-2007, a Scolii Biblice Maranata. La aceasta prima serie, au participat - in cele opt sesiuni - aproximativ optzeci de persoane. Dintre acestea, s-au calificat pentru sesiunea de examene doisprezece cursanti.


Examenele s-au desfasurat concomitent cu sesiunea de toamna 2007, in debutul celei de-a doua serii de cursuri, 2007-2009, a Scolii Biblice Maranata.


Au fost trei zile de examene cu sapte probe.


Din cei doisprezece cursanti calificati pentru sesiuea de examene, au participat opt; doi au fost plecati in strainatate, in aceasta perioada, iar alti doi au fost impiedicati sa vina, nefiind suficient de bine pregatiti duhovniceste pentru o astfel de lucrare.


Ne-am bucurat mult si i-am multumit Domnului pentru prezenta la aceata sesiune a fratelui profesor Teodor Pandrea, in calitate de examinator, dar si de invatacel.


La cele opt sesiuni au slujit ca invatatori:


Ioan Boila, Viorel Candrianu, Petru Dugulescu, Viorel Hozan, Luc Henrist (Belgia), Constantin Joldes, David Lacatus, Simion Man, Ioan Mihalas, Pavel Nicolescu (SUA), Ioan Panican, Liviu Petrina, Silviu Ratiu, Constantin Tudose, Ion Zubascu.


Pentru cei doi ani de har, pentru cele opt sesiuni desfasurate, pentru intreaga lucrare, nu putem spune decat aceste cuvinte: Slavit sa fie Domnul!


In toata aceasta lucrare, nu a fost nicidecum vorba de intelepciune sau pricepere omeneasca, de inspiratie sau imprejurari favorabile, ci numai si numai de indurarea, harul, bunatatea si dragostea lui Dumnezeu.


Absolventii:

Vasile Baluta Dumitru Batausu Iulian Chelu Gheorghe Juravle

Precup Nica Eugen Stoica Vasile Tofan Gheorghe Turcu


Examenul s-a desfasurat intr-o atmosfera calda, frateasca, duhovniceasca.


Toti absolventii au primit Diploma cu calificativul „Foarte bine”, iar preaiubitului frate Ioan Mihalas, acum in varsta de 81 de ani, i s-a inmanat Diploma de ”Patriarh” al Scolii Biblice Maranata.


Este vrednic de retinut faptul ca toti acesti minunati frati au cerut staruitor sa li se ingaduie sa participe si pe mai departe la adunarile noastre. Am primit cu bucurie sfanta cererea lor si i-am incredintat pe dumnealor, familiile lor si lucrarea la care sunt chemati in mana Domnului.


Robul Domnului Isus,


Ioan Panican

Conditii de participare - Sesiunea de toamna 2007 ] Program - Sesiunea de toamna 2007 ] [ Scrisori de informare - Sesiunea de toamna 2007 ] Fotografii - Sesiunea de toamna 2007 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]