Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori informative - Sesiunea de primavara 2013

Iubiţi fraţi,

Prin îndurarea Domnului, în perioada 08 – 13 aprilie 2013, a avut loc sesiunea de primăvară a Şcolii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la Casa Elim – Zărneşti.

 

Au participat, de-a lungul acestor 6 zile de lucrare, mai bine de 80 de suflete. Mulţumim din toată inima Domnului pentru fiecare suflet prezent la lucrările şcolii, chiar dacă sufletele prezente au experimentat stări de un fel sau altul, uneori chiar stări contradictorii. Lucrările Domnului sunt desăvârşite, căile Domnului sunt desăvârşite, înţelepciunea Domnului este desăvârşită, şi Mai presus de orice e iubirea, cum inspirat spune poetul cântării.

 

A fost o luptă spirituală foarte mare uneori, aşa cum sunt luptele în viaţa de credinţă pe pământ. Domnul a făgăduit, încă dinaintea începerii lucrării, că va uda copacii uscaţi care vor înverzi şi vor face fruct, şi va uda şi copacii verzi, dar fără fruct, şi vor face şi aceştia fruct, şi va vindeca şi va elibera de poveri grele multe suflete ce vor veni la părtăşia noastră. Şi aşa a şi fost. Slăvit să fie Domnul! Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!” Matei 5:6. Cei veniţi într-o astfel de stare, flămânzi după Domnul, au fost săturaţi: umpluţi cu Duhul Sfânt, cu adevărul Sfintelor Scripturi, cu pace, cu har şi cu bucurii sfinte.

 

Între aceştia se numără şi preaiubitul nostru frate Vasile Camin din Tg.-Jiu. Fratele Vasile este bolnav de cancer pulmonar, are un plămân extirpat şi uneori se hrăneşte doar prin perfuzie. Domnul l-a cercetat şi pe fratele nostru Vasile cu o mare măsură de har şi dragoste, şi fratele Vasile a plecat din mijlocul adunării noastre cu noi hotărâri în inimă, plin de bucurie, şi slăvind pe Dumnezeul Cel Viu şi Adevărat. Domnul, în marea Lui bunătate, ne-a împodobit şi ne-a îmbogăţit inimile cu acest frate scump. Suntem nespus de mulţumitori Domnului şi pentru acest har nemeritat. Mulţumim Domnului şi pentru sora Viorica Ţiclea care s-a ocupat de tratamentul medical, atât pentru fratele Vasile cât şi pentru fratele Ilie Neamţu.

 

Mare a fost binecuvântarea Domnului pentru noi şi prin participarea mult iubiţilor noştri Ani şi Ilie Neamţu, oameni încercaţi în focul credinţei sfinţilor, vreme de zeci de ani. Cum am mai spus, cei care umblă mult cu Domnul au multe lucruri minunate de dat şi la bătrâneţe, şi sunt oameni plini de suc şi verzi. „Ei aduc roade şi la bătrâneţe; sunt plini de suc şi verzi,” Psalmul 92:14.

 

Preaiubitul frate Ilie a depus o mărturie însufleţitoare cu privire la lupta pe care a dus-o cu vrăjmaşii Evangheliei în vremea comunismului, cu privire la anii petrecuţi în închisoare, dar şi cu privire la fiul său, Doru Neamţu, arestat în USA, cu câteva luni în urmă, tot pentru vestirea Evangheliei. Familia Ani şi Ilie Neamţu a fost binecuvântată cu 7 copii. Un alt copil al familiei Neamţu, Sergiu, este căsătorit cu Evika, au 9 copii, şi au întemeiat un orfelinat în apropierea oraşului Ploieşti în care îngrijesc de 42 de copii orfani. Şi sora Ani o fost o mare binecuvântare pentru întreaga adunare, prin sfaturile duhovniceşti date cu privire la viaţa şi lupta familiei creştine, şi prin poeziile recitate cu un mare şi binecuvântat har. Slăvit să fie Domnul!

 

Au slujit ca învăţători:

 

Nicu Palade: „Ezechia, un împărat plăcut Domnului” 2 Împ. 18:1-8

Pavel Trandafir: „Fiţi sfinţi” 1 Petru 1:14-16

Ion Eftenaru: „Pe Tine Te caut, Dumnezeule!” Psalmul 63

Beniamin Poplăcean: „Biruitori în luptă” 2 Timotei 2:1-8

Beniamin Poplăcean: „Tari în puterea lui Dumnezeu” Efeseni 6:1-20

Ioan Panican: „Un singur lucru trebuieşte: închinarea” Luca 10:42

Ioan Panican: „Trăieşte pentru a da!” Luca 9:24

 

Mulţumim Domnului pentru pastorul Beniamin Poplăcean care a slujit adunării cu bucurie şi mult har. După cum ştiţi, preaiubitul frate Binu a trecut printr-o vale a plângerii, vreme de câţiva ani. Domnul însă S-a îndurat, l-a ridicat, l-a întărit şi acum fratele Binu este sănătos şi plin de putere. A venit însoţit de un alt lucrător de la Sibiu, fratele Cornel Bârlea.

 

În Psalmul 63, Duhul Domnului, prin împăratul David, vorbeşte despre pustie (pustia vieţii). Pustia are nisip şi praf, şi şerpi înfocaţi (păcate, duhuri). Uneori cei muşcaţi în pustie de şerpi înţepeneau. Trebuia să vină cineva să-i întoarcă cu capul înspre şarpele de aramă ca să se vindece.

 

Biserica Dragostei a fost, prin harul Domnului, alături de fratele Poplăcean şi familia lui în încercarea prin care i-a fost dat să treacă. Slăvit să fie Domnul pentru biruinţa dată!

 

Mulţumim Domnului şi pentru sora Tania Pintilie. Sora Tania este oarbă din naştere, lucru care nu a împiedecat-o să se deprindă a cânta la instrumente cu clape (acordeon, orgă). Cântă, în chipul cel mai minunat cu putinţă, cântări duhovniceşti compuse de fratele N. Moldoveanu, dar şi cântări duhovniceşti compuse de dumneaei, prin Duhul Sfânt. Slujirea sorei Tania a fost o mare binecuvântare pentru sufletele noastre, atât prin cântări cât şi prin mărturii, mărturii ale lucrărilor Domnului din vremea studenţiei la Bucureşti, din lupta vieţii de familie, şi din lupta vieţii de zi cu zi. Domnul are o minunată rămăşiţă de urmaşi şi în România. Slăvit să fie Domnul şi pentru harul acesta!

 

Soţul sorei Tania, Marin Pintilie, este pastorul Bisericii Filadelfia din Cluj. Sora Tania a venit însoţită de sora Doina Vălean.

 

Au slujit, în cadrul minunatelor şezători duhovniceşti, după cum urmează: cântare: Tania Pintilie, fraţii de la Oastea Domnului Galaţi, Leonard Anghel, familia Emil Anghel, familia Vasile Tofan, familia Precup Nica, Luminiţa Nica, Voichiţa şi Gelu Demian, fraţii Mirela şi Liviu, Nicu Maior, ş.a.; poezie: Emil Bănete, Ani Neamţu, Viorica Ţiclea, Radu Furdulea, Ami Ţiclea, Ina Ţiclea, Camelia Hoinaru, Pavel Trandafir; mărturie: Nicu Neacşu, Ani şi Ilie Neamţu, Viorica Ţiclea, Nelu Ciurte, Lavinia Tudorache, Vasile Camin senior, Laurenţiu Nica, Maria Boancă, sora Mirela, Cornelia Tudorache, Dorina Sătmărean, Nicu Maior, Dan Ghimbăşanu, Mariana şi Ghiţă Turcu, Marian Drăgan, Voichiţa Demian, Gică Seria, Cornel Bârlea, Binu Poplăcean, Liviu Raica, Iana Camin, ş.a.   

 

Isus a venit pe pământ ca să deschidă drumul pentru noi spre Locul Preasfânt, prin sângele Lui.

 

Isus a murit ca noi să avem părtăşie cu Dumnezeu, să trăim cu El. „El…care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El.” 1 Tesaloniceni 5:10

 

Pocăinţa înseamnă relaţie cu Dumnezeu, să fim aproape de El, să fim prieteni cu El, să-L iubim şi să-I slujim.

 

Închinarea este ceea ce Îi dăm noi Domnului. „Inima îmi zice din partea Ta: „Caută Faţa Mea!” Şi Faţa Ta, Doamne, o caut!” Psalmul 27:8

 

Când te uiţi la cineva nu-i cauţi picioarele sau mâinile, ci îi cauţi faţa, ochii. Ochii sunt oglinda sufletului.

 

Domnul zice: „Dacă poporul Meu…va căuta faţa Mea…îl voi binecuvânta.” Să nu căutăm doar mâinile Domnului (binecuvântarea vremelnică), ci să căutăm întâi de toate faţa Domnului (binecuvântarea veşnică). Închinarea este mai mult decât cântare, este prezenţa Domnului.

 

Diavolul strigă mereu în bisericile noastre: „Mai multă evlavie! Mai multă evlavie!”, dar fără Dumnezeu. Să ne ferească Dumnezeu să ne închinăm religiei noastre, omului, banilor, lumii sau nouă înşine.

 

Domnul Isus să fie Cel mai important pentru noi, în tot timpul şi în orice vreme. „Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” 1 Corinteni 1:9. Suntem chemaţi (invitaţi) la părtăşie cu Domnul Isus, Lui să ne-nchinăm tot timpul.

 

Să trăieşti viaţa cu Isus înseamnă să te uiţi pe tine şi să trăieşti mai mult pentru alţii. Dacă îţi păstrezi viaţa, dacă îţi este frică să rişti, îţi pierzi viaţa. „Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va mântui.” Luca 9:24.

 

Din cuvântul de rămas bun:

 

Ilie Neamţu - Blaj: „Este un mare har să stăruieşti în Cuvântul Domnului, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni. Nu ştiu dacă voi mai veni vreodată în locul acesta. Simt că este aproape clipa plecării mele. Să ne vedem cu bine în Împărăţia lui Dumnezeu.”

 

Roland Ţigler - Timişoara: „Locul acesta a fost o scăldătoare sfântă pentru trupul, sufletul şi duhul meu.”

 

Iosif Ciurean - Timişoara: „Patriarhul Iacov a văzut o scară care ducea până la cer. Aşa am văzut şi eu în locul acesta. Plec alt om de aici. Mărire Domnului!”

 

Ioan Ciurte - Zalău: „Am primit aici multe comori cereşti. Să ne păzim de flecării.”

 

Vasile Coicheci - Tg. Jiu: „Mi-am dorit mult să fiu ridicat de Domnul pe o nouă treaptă de credinţă. Lucrul acesta s-a întâmplat aici.”

 

Dan Ghimbăşanu - Galaţi: „Numai bunătatea Domnului m-a adus aici. Am venit cu o povară foarte grea. De ani de zile merg la conferinţe care se adresează numai minţii. Am tânjit mult după un loc ca acesta, în care să experimentez pe Dumnezeul Cel Viu şi Adevărat, să cunosc puterea Domnului. Nu pot să spun cât sunt de fericit că am ajuns aici. Mulţumesc Domnului pentru cuvânt, rugăciuni, cântări, poezii, şi pentru mărturiile atât de ziditoare. Simt că aş face aici trei colibe. Nu aş mai pleca de aici. Aici mi-am dat seama că trebuie să fac biserică în casa mea. Nu vreau să mai aduc alte jertfe decât Domnului.”

 

Lavinia Tudorache - Piteşti: „M-am uitat mereu la sora Ani Neamţu şi mi-am spus că trebuie să fim suflete mereu tinere.”

 

Cornelia Tudorache - Piteşti: „Să ne apropiem de Domnul în vederea vremurilor care vin.” Psalmul 92:10, Zaharia 4:6.

 

Tania Pintilie - Cluj: „Am dorit să găsesc un loc în care să mă deconectez de toate lucrurile şi să stau doar cu Domnul. Cu trecerea anilor, înţeleg tot mai bine cât este de însemnată umilinţa. Să ne întoarcem în bisericile noastre cu dragoste pentru fraţii noştri.”

 

Voichiţa Demian - Oradea: „Să nu lăsăm pe cel rău să se simtă bine în mijlocul nostru. Să veghem.”

 

Lidia Rusu - Constanţa: „Îi mulţumesc Domnului pentru tot ce mi-a dat în viaţa aceasta şi pentru tot ce mi-a luat.”

 

Luminiţa Nica - Braşov: „Domnul mi-a vorbit personal prin Cuvânt. Am înţeles că m-am îndepărtat de Domnul în ultima vreme şi că trebuie să mă întorc înapoi.”

 

Ema Ţiclea - Cluj: „Am avut o mare bucurie cu Domnul şi cu fraţii. Îi mulţumesc Domnului că m-a adus aici. La început m-am împotrivit. Nu am vrut să vin.”

 

Mariana Turcu - Vulcan: „Domnul mi-a răspuns la multe din întrebări prin cuvântul învăţat aici.” Psalmul 96:11-13

 

Printre participanţii la lucrările şcolii au fost fraţi care au venit cu întreaga familie. Ne bucurăm mult de fiecare dată când sunt şi copiii noştri împreună cu noi la închinare. Pentru ei timpul petrecut în locul acesta este ca o tabără în care se şi joacă, şi se şi bucură împreună cu noi în lucrarea spirituală. Interesant este faptul că, tot mai mult, copiii fraţilor îşi doresc să cunoască mai bine pe Domnul, Cuvântul Domnului şi căile Lui, să fie în părtăşie cu fraţii şi să slujească Domnului. „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Proverbe 22:6.

 

Slăvit să fie Domnul şi pentru harul acesta minunat!

Să se bucure cerurile, şi să se veselească pământul; să mugească marea cu tot ce cuprinde ea! Să tresalte câmpia, cu tot ce e pe ea, toţi copacii pădurii să strige de bucurie înaintea Domnului! Căci El vine, vine să judece pământul. El va judeca lumea cu dreptate, şi popoarele după credincioşia Lui.” Psalmul 96:11-13

 

În umilinţă şi în dragoste,

 

Ioan Panican

Program - Sesiunea de primavara 2013 ] [ Scrisori informative - Sesiunea de primavara 2013 ] Scrisori misionare - Sesiunea de primavara 2013 ] Fotografii - Sesiunea de primavara 2013 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]