Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori de informare - Sesiunea de iarna 2018

Iubiţi fraţi,

Prin îndurarea Domnului, în perioada 28 dec. 2018 – 02 ian. 2019, a avut loc sesiunea de iarnă a Școlii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la  Casa Elim, Zărnești, județul Brașov.

 

Au participat peste 100 de persoane, din țară și din străinătate (Columbia, Norvegia, Rep. Moldova, USA). Pentru fiecare suflet prezent la adunare, pentru gazdele noastre minunate și pentru toți cei care s-au ostenit și de această dată pentru bunul mers al acestei lucrări, Îi suntem nespus de recunoscători Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.

 

Slăvit să fie Domnului!

 

A slujit cu învățătură:

  • Ioan Panican: -Apropiați-vă de El!” – Iacov 4:7-8;

  • Ioan Panican: - Maria” – Luca 1:26-38;

  • Ioan Panican: - Inima simplă” – Luca 10:21;

  • Ioan Panican: - Curajul adevărului” – 1 Ioan 4:18;

  • Ioan Panican: - Poruncile Domnului” – Ezra 7:10;

  • Ioan Panican: - Despre post” – Matei 6:1-18;

  • Ioan Panican: - Ioan Botezătorul” – Matei 3:1-3;

 

Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, are multe promisiuni însemnate, între care sunt și aceste două promisiuni, esențiale pentru viața noastră de credință:

 

1.     Dacă noi ne apropiem de Dumnezeu, Dumnezeu Se apropie de noi;

2.     Dacă noi rămânem în Isus, Isus rămâne în noi.

 

Scopul vieții noastre trebuie să fie apropierea de Domnul.

 

Mulți cred în Duhul Sfânt, dar puțini Îi fac loc în inimile lor. Duhul Sfânt este Dumnezeu. Duhul Sfânt ne conduce la Adevăr, la Isus. Când suntem departe de Domnul, pierdem perspectiva divină asupra vieții; vedem numai partea întunecată ( partea negativă  a lucrurilor) și ajungem descurajați, deprimați. Când vedem lumea din perspectiva noastră limitată, ne abatem de la Calea vieții (Isus). Când pierdem perspectiva vieții veșnice, luăm decizii greșite și trăim ca lumea, călăuziți de principiile și valorile ei.

 

Smerenia este arma cea mai puternică în lupta cu diavolul, deoarece el nu cunoaște această armă, nu știe să o folosească și nici să se ferească de ea.

 

O altă promisiune însemnată este că diavolul va fugi de la noi atunci când ne împotrivim lui tari în credință.

 

Istoria este plină de oameni care au avut probleme, diferite nevoi, și care s-au apropiat de Dumnezeu și lucrurile s-au schimbat.

 

Cu cât venim mai aproape de Domnul, cu atât El este mai real, mai prezent în viețile noastre, și noi suntem tot mai asemănători cu El.

 

Nu există decât o alternativă: aproape de Domnul și departe de lume, sau, aproape de lume și departe de Dumnezeu.

 

Dacă vrei să miroși bine, stai lângă negustorul de parfumuri (proverb evreiesc).

 

 

În predica de pe munte, Matei 6, Domnul Isus ne lasă instrucțiuni cu privire la datoriile noastre ca și copii ai Domnului, între care și acestea trei, care se leagă una de cealaltă:

-        v. 2: când faci milostenie;

-        v. 5: când vă rugați;

-        v. 16: când postiți.

 

Nicăieri nu spune: dacă ci când. Concluzia este clară: Domnul nostru Se așteaptă ca noi toți să practicăm aceste datorii.

 

Adevăruri cu privire la post:

-        Postul nu Îl schimbă pe Dumnezeu, nu schimbă atitudinea Lui, adică dragostea Lui față de noi (Rom. 5:8). Dumnezeu nu ne iubește doar dacă noi îndeplinim anumite condiții. Ne iubește necondiționat. Dumnezeu ne iubește, ne ajută să trecem prin orice obstacol și ne crește în credință.

-        Scopul postului este Dumnezeu: Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu. (Mat. 4:4) Aceasta spunea Isus în timp ce postea. Postul este mai mult decât a nu mânca; este dependența noastră totală de Dumnezeu. El este izvorul vieții. Ne hrănim cu fiecare cuvânt care vine de la El. Mâncăm din El. Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o cunoașteți, spunea Isus în Ioan 4:32.

-        Postul nu Îl schimbă pe Dumnezeu, dar ne schimbă pe noi. Înseamnă a muri pentru a învia (Mat. 16:24-25). Să te lași pe tine pentru a te regăsi pe tine în Dumnezeu. Maturitatea duhovnicească înseamnă capacitatea de a iubi, de a te gândi la binele altora. Să te lepezi de tine, să-ți iei crucea, înseamnă creștere duhovnicească, dezvoltare, înseamnă că în mod treptat nu mai ești preocupat de tine, ci de binele celor din jur. Postul este un mod practic de a crucifica firea. Postul, un drum spre libertate.

-        Postul cuprinde toate zonele vieții: postul ochilor (tv, ziare, reviste, internet), postul urechilor (radio, telefon. bârfă), postul limbii. Prin tăcere ne curățim și putem auzi șoapta Duhului Sfânt. Postul lucrului – să lucrezi mai puțin, dar să nu stai în fața TV-lui sau la internet, ci să mănânci din Dumnezeu. El este scopul postului. Post înseamnă și dărnicia ascunsă (Is. 58:3). Postul este o armă împotriva vrăjmașului care sunt eu însumi. Isus este modelul nostru și în domeniul postului.

 

 

Au slujit prin cântare: Ina Țiclea, tinerii de la Galați, Elena Hanuseac, Luca Pașca, Ami Țiclea, grup Năvodari, Sara Costache, Viorica și Ina Țiclea (rusă), familia Pașca, Liliana și Nuța, Dani (spaniolă), copiii Cimuca, Maria Căpâlnaș, Natalia Andrieș Elena Avram și Fivia Țiclea, Timotei și Andreea Țiclea, Acsa și Sara, familia Ruja, Precup Nica; poezie: Ștefan Aldea, Florin Avram, Radu Furdulea, Petre Ursu, Rahela Blaga, Ami Țiclea (poruncile), Pavel Ursu, Veronica Pintilie, copii (versete), Darius Avram, Beniamin, Gina Furdulea, Alina Puie, Nicu Moigrădan; mărturie: Dorel Bogdan, Petre Ursu, Ina Țiclea, Elena Hanuseac, Pavel Ursu, Dani, Edy, Beniamin, Florin Marian, Marian Istrate, Maria Căpâlnaș, Vasile Ruja, Ioan Panican, Ghiță Ignat, Mirel Felecan, Liliana Mătăsaru, George Asariotache, ș.a.

 

Din cuvântul de rămas bun al participanților:

 

Pușcaș Gavril – Baia Mare: Datoria noastră este să lăudăm pe Domnul. Este ceea ce am făcut aici în aceste zile.

 

Lucii Pintilie – Iași: Avem 9 copii, prin harul Domnului. În acest loc unul din copiii noștri a fost schimbat. Așa că ne-am pus la inimă să venim și noi aici, la Casa Elim. Am constatat și noi ca părinți că întradevăr, în locul acesta, Domnul face o lucrare însemnată pentru noi toți.

 

George Asariotache – Galați: Mulțumesc lui Dumnezeu pentru locul acesta. Am fost întărit și binecuvântat și de această dată.

 

Căpâlnaș Ioan – Cluj Napoca: Am venit pentru prima dată cu soția aici. Vă mulțumesc că ne-ați primit cu dragoste.

 

Vasile Ruja – Cluj Napoca: Am auzit multe mărturii minunate ziditoare aici.

 

Radu Furdulea – Cluj Napoca: Sunt încercări multe în viața de zi cu zi. Să fim mulțumitori Domnului și pentru încercări.

 

Daniel Moigrădan – Zalău: Fapte 2:42 este pentru noi ceea ce s-a întâmplat aici, a fost ca o întoarcere cu 2000 de ani în urmă. Domnul m-a cercetat aici prin Duhul Sfânt în mod deosebit, mai profund ca niciodată înainte.

 

Petre Ursu – Năvodari: De câte ori am venit aici, parcă am primit mai multă lumină din Cuvântul Domnului și mai multă dragoste frățească. Slăvit să fie Domnul!

 

Nicolae Moigrădan – Zalău: Plângerile lui Ieremia 3:22-23

 

Ian Țiclea – Cluj Napoca: Să fim oameni în mijlocul oamenilor.

 

Ștefan Aldea – Arad: Efes. 3:10 Venirea mea aici a însemnat de fiecare dată o creștere duhovnicească.

 

Ghiță Ignat – Suceava: Sunt la Școala Maranata pentru prima oară. Îi sunt nespus de recunoscător Domnului pentru harul acesta minunat.

 

Avram Florin – Brăila: Domnul a făcut și de această dată o minune pentru mine și familia mea. Vă mulțumim mult pentru dragostea cu care ne-ați înconjurat și de această dată și pentru jertfa de bunătate făcută față de noi.

 

Precup Nica – Brașov: Ef. 4:3 Să nu uităm de legământul nostru cu Domnul angajându-ne, permanent la rugăciunea noastră zilnică de la orele 22:00.

 

Maria Căpâlnaș – Cluj Napoca: Aici este „Poarta cerurilor”. Pot spune lucrul acesta. Isaia: 41:10

 

Nicol Oprea – Phoenix: Am fost în câteva rânduri aici, Domnul S-a atins de mine, m-a întărit în omul din lăuntru, și m-a vindecat în trup de o boală care mă necăjea mult. Slăvit să fie Domnul!

 

Ligia Țiclea – Cluj Napoca: Vă mulțumesc că m-ați sprijinit în rugăciune când am trecut prin încercări.

 

Gina Furdulea – Galați: Isaia 51:1-3

 

Rodica Duma – Oradea: M-am zidit; am fost întărită și umplută de bucurie aici. Filipeni 1:6

 

Darius Avram – Brăila: Harul lui Dumnezeu să ne mântuiască pe toți.

 

Natalia Andrieș – Rep. Moldova: Să continuăm să cercetăm Cuvântul Domnului și să ne apropiem de Domnul.

 

Liliana Mătăsaru – Zărnești: Să spunem și altora minunile pe care Domnul le face în viața noastră.

 

Elena Hanuseac – Suceava: Am simțit prezența lui Dumnezeu în mod deosebit. Dumnezeu a deschis aici pentru mine o oază binecuvântată. Prov. 16:20

 

Veronica Pintilie – Iași: Am găsit aici și de această dată Viață. M-au întărit foarte mult mărturiile, Cuvântul și legătura frățească.

 

Alina Puie – Zalău: M-a bucurat mult părtășia frățească de aici. Evr. 13:8,15

 

Alina Moigrădan – Zalău: Sunt nespus de bucuroasă că am ajuns aici. Și mulțumesc Domnului pentru lucrarea de aici și vă mulțumesc tuturor. Is. 12:5-6

 

 

Din El tot trupul, bine închegat și strâns legat, pri ceea ce dă fiecare încheietură, își primește creșterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părți în măsura ei, și se zidește în dragoste. Efeseni 4:16

 

În umilință și cu dragoste,                                                                               

ianuarie 2019

 

Ioan Panican

 

 

Program - Sesiunea de iarna 2018 ] [ Scrisori de informare - Sesiunea de iarna 2018 ] Fotografii - Sesiunea de iarna 2018 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]