Şcoala Biblică Maranata

Ioan PanicanScrisori de informare - Sesiunea de iarna 2015

Iubiţi fraţi,

 

Prin îndurarea Domnului, în perioada 28 dec. 2015 – 02 ian. 2016, a avut loc sesiunea de iarnă a Şcolii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la Casa Elim, Zărnești, județul Brașov.

 

Au participat înspre 100 de persoane, din țară și din străinătate.

 

Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un timp de pace și bucurii sfinte, și cu neaua atât de dragă copiilor și nouă.

 

Am primit o mare bucurie din partea Domnului și prin cele 40 de suflete care au participat pentru prima oară la lucrările Școlii Maranata.

 

Au slujit cu învăţătură:

  • Ioan Panican: - Despre îngeri” – Evrei 1: 14;

  • Ioan Panican: - “Șapte declarații despre Isus” – Matei 3: 17;

  • Ioan Panican: - Datorii neplătite”– Romani 1: 14;

  • Ioan Panican: - Ioan Botezătorul” – Matei 3: 1-17;

  • Ioan Panican: - „Maria” – Luca 1: 27-56;

  • Ioan Panican: - Întoarcerea din inimă” – Luca 23: 31-42;

  • Ioan Panican: - Despre mustrare” – Tit 2: 15;

  • Ioan Panican: - Bucurați-vă totdeauna” – Filipeni 4: 4;

  • Ioan Panican: - Iona și chemarea noastră” – Iona 1;

  • Bernhard Feder: - Neprihăniți între cei din vremea noastră” – Gen. 6: 8-9.

Binecuvântările de care avem parte, ca și creștini, nu ne sunt date doar pentru noi. Noi datorăm și altora lumină despre căile lui Dumnezeu. O biserică ce se achită de datoria ei față de o naționalitate, neglijând cu totul o alta, păcătuiește.(Rom. 1: 14)

 

O altă datorie a credinciosului este să desființeze cu totul faptele păcătoase din viața de zi cu zi, și să facă să crească în el roade plăcute lui Dumnezeu. (Rom. 8: 12-13)

 

Pe noi Isus ne-a iubit și ne iubește în ciuda scăderilor noastre. Așa suntem și noi datori să iubim pe orice om, indiferent de greșelile și păcatele sale. Trebuie să-l iubim și pe cel nesuferit. (Rom. 13: 8)

 

Mântuirea vine de la iudei. Cel care a primit mântuirea a contractat, prin aceasta, o datorie față de poporul Israel pe care trebuie să-l iubească de acum înainte în chip deosebit. (Rom. 15: 26-27)

 

Nu există viață creștină fără întoarcere (pocăință), nu există mântuire fără întoarcere (pocăință), nu există binecuvântare creștină fără întoarcere (pocăință). Dumnezeu poate schimba omul, când omul lasă păcatul și se întoarce la El. Puterea întoarcerii este minunată când vine din inimă, când Cuvântul ne atinge inima. Atunci Dumnezeu începe ceva nou în viața noastră: haină nouă, încălțăminte nouă, inel în deget.

 

Prin pocăință deschidem ușa inimii noastre pentru Isus, pentru cer.

 

Poate fi mântuit numai omul pierdut, nu și cel indiferent.

 

Pe Golgota erau două feluri de oameni: unul mândru și batjocoritor, celălalt zdrobit și umil. Amândoi au avut mântuirea lângă ei, dar atitudinea inimii i-a despărțit veșnic unul de altul.

Când inima este zdrobită, aplecată, Dumnezeu se mută (vine) în ea. (Isaia 57: 15)

 

Așa este și în căsnicie; când este un zid între cei doi care îi împiedică să ajungă unul la celălalt, este nevoie de zdrobire, aplecare, smerenie, lepădare de sine. Atunci Dumnezeu vine să locuiască in noi cu influența Lui. Dumnezeu locuiește acolo unde domnește dragostea.

 

Când te pocăiești de păcatele tale, blestemul este rupt (Ps. 69: 5-6). Când te pocăiești, să înveți să slujești. Este foarte important.

 

Să nu semănăm în pământul firii (ambiție, răutate, invidie), ci în pământul Duhului (roada Duhului Sfânt).

 

Viața creștină înseamnă să-L primești pe Isus și să trăiești împreună cu El.

 

Există și pocăință falsă. Un om pocăit pe jumătate – cea mai mare amăgire.

 

Când Dumnezeu îți spune să te pocăiești, îți dă timp și har să o faci. Dacă nu o faci, există consecințe (Apocalipsa 20: 22).

 

Apostolul Pavel, deși se afla în închisoare, era plin de bucurie și-i îndemna și pe alții să fie la fel. Care era izvorul acestei bucurii? Era o bucurie în Domnul, de ordin spiritual. Apostolul Pavel, convins pe deplin de adevărurile creștinismului, știa că este una cu Dumnezeu și că Dumnezeu îi este un Tată iubitor.

 

Oamenii acestei lumi nu cunosc adevărata bucurie, chiar dacă stau pe tronuri și sunt înconjurați de toate bunătățile.

 

Cât de voioși știu să fie și copiii cei mai săraci. Este că ei nu-și fac griji. Credinciosul este un om redevenit copil. El știe să fie bucuros în orice stare s-ar afla.

 

Creștinii, chiar și pe pământul acesta plin de necazuri, sunt încălziți de soarele neprihănirii lor – Isus.

 

Credinciosul este un om care-și plânge păcatul și este mângâiat de Dumnezeu care-i dăruiește bucurii de nespus. Chiar când trece printr-o boală grea, o suferință adâncă, în adâncul inimii credinciosului s-a statornicit o mare bucurie. Slăvit să fie Domnul!

 

Au slujit, în cadrul minunatelor şezători duhovniceşti, după cum urmează: cântare: Magdalena şi Precup Nica, Mirela şi Liviu, Vasile Tofan și Mirela, familiile Marian și Emanuel Anghel, grupa de copii a școlii, grupul de la Zalău, Daniela Lăcătușu, Iștoan Daniela, Nicoleta Adascălului, familia Mitcu, Naomi și Livia, familia Dumitrașcu, Ilie Rădeanu, familia Popa, Ioan Panican; poezie: Rahela Blaga, Ștefan Aldea, Timea, Filip, Rahela Condrea, Elisaveta, Rodica Bercian, Josua Balaican, Simon și Naty; mărturie: Mirela Ivan, Elena Balaican, Iancu Cristian, Alexandru Grigorescu, Cristian Blaga, Ovidiu Condrea, Ana Lucaciu, Daniela Iștoan, Daniel Popa, Marian Anghel, Ioan Panican, Irina Gal, Daniel Tofan, Ilie Rădeanu, Daniel Joacălesne, Vasile Tofan, Emil Anghel, Valer Adascălului, Liviu Mihăileanu, ș.a.

 

Din cuvântul de rămas bun al participanţilor:

 

Cornel Dumitrașcu - Viena: Ne-am dorit de mult timp să avem o astfel de părtășie cu Domnul și cu frații. Ne-am înviorat și ne-am întărit sufletește.

 

Dan Bercian – Zalău: Dau slavă lui Dumnezeu pentru părtășia din locul acesta. Rar mai găsești așa ceva.

 

Florin Pop – Zalău: În locul acesta, am avut parte de un timp binecuvântat de adâncă cercetare.

 

Andrei Crișan – Zalău: Mă bucur că aici Dumnezeu a dărâmat în mine multe ziduri.

 

Corniciuc Costel – Zalău: Cum mi-a fost dat mie să am parte de această părtășie? Nu lua săracului binecuvântarea de a fi sărac. Să ne închinăm doar Domnului, nu lucrurilor din lume.

 

Gheorghe Lucaciu – Cluj Napoca: Pentru mine, în locul acesta, s-a împlinit Cuvântul din 1 Ioan 1:5. Să fim toți lumină plecând de aici.

 

Petrișor Balaican – București: În anul ce ne stă în față, Isus să fie desfătarea noastră.

 

Daniel Popa – Săcălaz: Am dorit mult să avem un Revelion fără bârfă, fără spălat vase, fără cheltuieli. Aici ni s-a îndeplinit întru totul dorința. Am fost în zilele acestea ca Rut care mergea pe urma secerătorilor să strângă spice.

 

Nicolae Moigrădan – Zalău: M-am bucurat mult pentru mijlocirea noastră pentru România. Am văzut mâna Domnului întinsă înspre noi.

 

Ștefan Aldea – Arad: Pentru cei care pleacă fericiți din locul acesta, am o urare: Luca 5: 39.

 

Leonard Anghel – Galați: Să rămânem tari în credință.

 

Alexandru Grigorescu – București: Am primit aici o mare comoară de învățătură pe care îmi doresc mult să o dau și altora. Ps. 119:165

 

Valer Adascălului – Galați: M-am bucurat mult de atmosfera simplă și sinceră de aici. M-am zidit mult și de mărturiile fraților și surorilor. Mă bucur mult și de schimbarea copiilor noștri. Aici am petrecut un Revelion perfect pentru un creștin cu efect.

 

Daniela Iștoan – Zalău: Domnul mi-a descoperit păcate ascunse aici.

 

Eugenia Kereszteș – Zalău : Sunt recunoscătoare Domnului pentru sărbătoarea duhovnicească de aici.

 

Aurelia Tofan – Piatra Neamț: Vreau să-mi cer iertare pentru tot ce am greșit și voi mai greși. Să ne încredem în Cuvântul Domnului.

 

Irina Gal – Zalău: Aici, cuvântul Tată, a pătruns mai adânc în inima mea. Am venit atât de împovărată, plec însă plină de bucurie. Pentru fiecare din voi, spun: “Mulțumesc Tată!

 

Rodica Bercian – Zalău: Să punem numele nostru unde scrie despre Noe și Enoh. Să umblăm cu Domnul.

 

Eugenia Păușan – Zalău: A fost cel mai frumos Revelion din viața mea.

Nicoleta Adascălului – Galați: Am venit pentru prima oară la Școala Maranata. M-a impresionat faptul că toți de aici s-au purtat natural și simplu. Aceasta atmosferă ar trebui să fie în casele și bisericile noastre.

 

Mirela Tofan – Galați: Îi mulțumesc soțului că a făcut posibilă iarăși venirea noastră aici. Romani 1:8.

 

Adelina Barbu – Galați: Am avut multe piedici înainte de a ajunge aici, dar Domnul ne-a dat biruință și suntem foarte bucuroși. Ps. 89:15

 

Rodica Dumitrașcu – Viena: A trecut mult prea repede timpul petrecut aici. 2 Cor. 13:11

Dumitrița Giura – Timișoara: Mulțumesc mult Domnului pentru harul minunat din care am gustat în locul acesta.

 

Andreea și Anca Mitcu – Băleni: Domnul aici a lucrat în familia noastră. Domnul să binecuvânteze toate familiile. Matei 6:33, Romani 15:13.

 

Mihaela Lucaciu – Cluj Napoca: Mă bucur că aici am cântat mult. Ps. 119:8-9

 

Daniela Popa – Săcălaz: Ne-au chemat rudele să petrecem Revelionul la cabana lor din Austria. L-am întrebat pe soțul meu; cum crezi că vom veni de acolo? Mai plini sau mai goi? Așa am hotărât să venim aici. Plecăm mai bogați din locul acesta. M-au mișcat mai multe lucruri. Am fost cercetată prin adolescenți. Am văzut râvna lor pentru Domnul. Filipeni 2:18

 

Adriana Sighiartău - Șintereag: Domnul a pregătit aici lucruri minunate pentru noi. Mi-era dor de o astfel de părtășie. Să fugim de formalismul religios.

 

Ana Lucaciu – Cluj Napoca: O mare binecuvântare din partea lui Dumnezeu că m-a păstrat în viață cu soțul meu și am adus cu noi și pe unul din copiii noștri. Vă iubesc pe toți din toată inima.

 

Elena Balaican – București: Cred că mie mi-a făcut Domnul cel mai mult bine în locul acesta.

 

Slăvit să fie Domnul!

 

Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veşnică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiți. - 1 Petru 5:10

 

ianuarie 2016

 

Cu umilinţă,     

Ioan Panican

 

 

Program - Sesiunea de iarna 2015 ] [ Scrisori de informare - Sesiunea de iarna 2015 ] Fotografii - Sesiunea de iarna 2015 ]

Home ] Sus ] Activitate ] Inscrieri ] Arhiva Articole ] Contact ]